Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple utökar sitt reparationsprogram

Nu ökar Apple reparationsmöjligheterna även på Mac. Tidigare är de främst de handhållna enheterna som kunnat lagas hos en auktoriserad verkstad med originaldelar men nu kommer även möjligheten att få sin Mac lagad så som det är tänkt.

Apple satsar på att göra de bästa produkterna så att det inte ska behövas några reperationer, men när det behövs vill de att det ska göras rätt av en utbildad tekniker. De har tidigare utökat denna service i USA men nu kommer det även till våra breddgrader samtidigt som de utökar i Kanada.

Apples program för verkstäder låter verkstaden få rätt verktyg och manualer för att på bästa vis laga din gamla trotjänare. Samtidigt som det bara är originaldelar som används. Det är helt gratis att registrera sig för programmet och utbildningarna inom programmet är även de helt kostnadsfria.

Sandgrens Electronics AB är ett svenskt företag som är med i programmet sedan tidigare och ser verkligen fram emot att få samma möjlighet till att laga Mac-datorer på samma sätt som främst täckt iPhone tidigare. Patrik Sandgren företagets ägare citeras i pressmeddelandet:

“The access to real iPhone original spare parts, manuals and testing tools has been really great for both us and our customers and we are excited about the news that Mac parts will soon be available for us. The flexibility in the IRP program gives us the opportunity to offer different quality alternatives for the customer which is highly appreciated. The same flexibility for Mac repairs is wonderful news for us and all our customers. We can't wait to get started with the training.”

Via: Apple Pressmeddelande.

Skriven av Dennis Klarin

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.