Apple tar bort Epic Games utvecklarkonton från sina plattformar

Senaste utvecklingen i bråket mellan Epic Games och Apple gör att Epic Games inte kommer att kunna uppdatera sin egna spelmotor Unreal Engine.

Bråket mellan Epic Games och Apple fortskrider när Apple står för senaste draget och meddelar Fortnite-skaparna att deras utvecklarkonton kommer att tas bort nästa fredag. Epic Games gick ut på Twitter under kvällen med att Apple har informerat dem om att deras konton tas bort om de inte uppfyller Apples krav. I vad som nu verkar höra till vanligheter så lämnar Epic Games en länk till sin nya stämningsansökan som har lämnats över till domstolen för att stoppa Apples beslut.

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.

I den nya ansökan tar Epic Games upp att Apple gör detta som en hämndaktion för att Epic Games stämmer dom. Vidare trycker dom på att upphävandet av deras utvecklarkonton är en attack mot deras verksamhet, vilket kommer att ta ifrån dom möjlighet att använda nödvändiga verktyg för att kunna utveckla till Apples plattformar. Inklusive att kunna uppdatera deras egna spelmotor Unreal Engine, som de erbjuder till tredjepartsutvecklare. Med andra ord skulle detta kunna påverka mycket fler speltitlar till Apples plattformar än bara Fortnite.

Läs även

Via: 9to5mac

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.

Nu har Apple haft sitt oktober-event med nya datorer. Till de nya datorerna måste vi ju också ha en ny version av macOS, här är Monterey.