Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Recension: GoPower Shareable Car Charger och Wireless Charging Rapid är ens stöd på vägen

Vad är viktigare i bilen än att kunna ladda familjens enheter? Inte mycket om man frågar oss. I denna recension ska vi se om vi kan hitta tillbehören som håller resan lugn.

Kanex GoPower Shareable Car Charger

Med sina fyra USB-portar med 2,4 ampere vardera levererar den här allt som behövs för en tvåbarnsfamilj. Det är två USB-portar direkt i 12-voltskontakten och en förlängning med ytterligare två USB-portar, alla fyra stödjer USB 3.1. Även om min Volvo har två stycken 12-volts utgångar redan så har de placerat den främre vid kopphållarna, där jag gärna har stängt.

Så istället kan jag gömma undan den yttersta hubben i mittkonsolen, för att dölja en del av alla kablar som jag åker runt med. Med en familj på fyra där alla äger en iPhone, så krävs det tillgängliga laddare på utflykterna med bilen. Skulle man äga en större bil så är kabeln mellan hubbarna 1,8 meter lång och borde tillfredsställa de flesta behoven.

Summering:

En hubb som levererar - till alla fyra i familjen. Priset på 329:- känns helt i linje med vad man får för pengarna och den kommer definitivt att få stanna kvar i vår bil. Den långa kabeln och fästet på den yttersta hubben ger möjligheter till att installera den snyggt.

Alogic Wireless Charging Rapid

En smidig Qi-laddare till bilen som fästs enkelt i fläkten. När man trycker dit sin smartphone så spänns den fast i de gummerade sidorna automatiskt och sitter pålitligt. Märkte dock snabbt att jag var tvungen att hitta rätt höjd för min iPhone 11 för att laddningen skulle starta. Det hade varit smidigare med ett stöd nedtill så ansvaret inte låg hos en stressad Marcus när jag ska iväg till jobbet.

Laddaren stödjer min iPhones kompatibla laddning på upp till 7,5 watt och ger en stabil stödladdning på vägen. Äger man en smartphone som är kompatibel med 10 watt så stödjer laddaren även detta. Men i mitt fall med iPhone 11, så ser jag inte det här som en räddning när batteriet börjar gå tomt och jag behöver ge den 20 minuter för att överleva en halv dag. Utan den ser till att stödladda ditt redan laddade batteri när du behöver använda GPS eller ta samtal. Men även med lite lättare påfrestningar så tickar det plus 10-12% på batteriet under 20 minuters laddning.

Summering:

En smidig trådlös laddare till bilen som inte tar upp så mycket plats och är enkel att använda. Men priset på 499:- är precis på smärtgränsen när det finns mängder av alternativ på marknaden som levererar samma funktioner för mindre pengar. Till exempel Baseus Gravity, som erbjuder ett stöd undertill så att jag slipper leta rätt på laddningsytan på min iPhone.

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.
Skriven av Marcus Larsson

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.