Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Epic Games Vs Apple

Apple ger sitt första officiella svar till domstolen

Pajkastningen fortsätter när Apple ger sitt första svar på stämningsansökan och Epic Games VD Tim Sweeney snabbt ger sig ut på Twitter med sin åsikt.

Apple har lagt fram sitt första officiella svar till domstolen angående stämningsansökan från Epic Games. Det är Phil Schiller, chef över App Store, som lägger fram bevisen i form av e-post som skickats från Epic Games VD Tim Sweeney direkt innan konflikten startade. Där ber Sweeney Apple om att låta Epic Games kringgå Apples regler för App Store och slippa avgifterna. När Apple nekade så fick de tillbaka ett svar med att Epic Games inte kommer att gå med på Apples krav, och att de nu kommer att kringgå betalningssystemet.

Phil Schiller tar även upp att Epic Games andra stämning om att förlora sina utvecklarkonton på Apples plattformar. Som Epic Games beskriver som en ”nödsituation” för rätten, då Apple bara har givit dom två veckor. Men Phil Schiller förklarar att situationen aldrig har varit en ”nödsituation”. Då Apple hela tiden har förklarat att de tar tillbaka sina upphävanden av konton så fort Epic Games följer de regler och policies som App Store har, och att det är upp till Epic Games att stoppa ”nödsituationen”.

Det ser mörkt ut för Epic Games

Direkt efter Apples respons så gick Tim Sweeney ut på sitt Twitter-konto med kopior av e-posten, och trycker på att han specifikt bad att även alla andra utvecklare skulle få möjlighet till ett eget betalningssystem. Rättsligt så ser det inte så ljust ut för Epic Games att komma någon vart med sin stämningsansökan. Men en annan anmärkningsvärd detalj i Apples respons som man måste kalla för ett sätt från Apple att sätta Epic Games i dåliga dager, är att de tar upp hur Tencents investeringar i Epic Games har gjort dem till ett miljardbolag. Med tanke på rådande klimat i den amerikanska politiken så är det en öm punkt att trycka på.

Men det finns en smutsig fläck hos Apple

Under ett förhör i juli inför den amerikanska domstolskommittén i en utredning om konkurrensbegränsande beteenden, så kom det fram att Apple hade gjort ett avtal vid sidan av med Amazons Jeff Bezos. Avtalet gällde betalningar för streamingtjänsten Prime Video. Under förhöret lades det fram en kopia på e-post mellan Apples Eddy Cue och Amazons Jeff Bezos som skedde 2016. Bland annat kom det fram att Prime Video endast skulle betala 15% av App Stores avgifter direkt från start, mot att Prime Video blir en del av Apples satsning med att erbjuda innehåll från flera streamingtjänster i en egen app. Appen som idag även erbjuder Apples egna innehåll från Apple TV+.

Via: 9to5mac

Läs även

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.