Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Recension: Vi testar Sennheiser Momentum True Wireless 2

Det finns otroligt många True Wireless-hörlurar att köpa idag och vi spanar in Sennheiser Momentum True Wireless 2.

Design

Om vi börjar med laddfodralet så är det relativt stort och det är svårt att pressa ned i fickan. Men designen är fin och fodralet omsluts av ett jeansliknande material. På baksidan av laddfodralet hittar vi en USB-C-kontakt för laddning samt en knapp vi kan trycka för att se status för batteriet, hörlurarna kommer i två olika färger, svart och vitt.

Passform

Hörlurarna är relativt stora och dem sticker ut en aning ifrån örat när vi har dem på oss men det är inget som gör att dom inte sitter kvar när vi antingen är ute och promenerar eller springer. Väl på plats sitter dom perfekt i örat så länge vi väljer rätt proppar av de tre som följer med i kartongen.

Ljudet

Vi får ett rent och fint ljud med bra tryck i när vi lyssnar på musik. Även i samtal hör vi personerna bra och vi upplevs höras bra för motparten både i tyst omgivning och en lite mer bullrig miljö. Ändrar vi inget i dom inställningar som finns i deras egna app får vi lagom av allt i det neutrala läget. Men önskar vi så kan man i appen "Smart Control" gå in i equalizer och ändra och ställa in exakt så som man själv önskar när det kommer till bas, mid och treble.

Teknik

Momentum True Wireless 2 ansluts via Bluetooth 5.1 som ger oss bra räckvidd och inga som helst hack i ljudet när telefonen ligger i byxfickan eller om vi rör oss en bit bort ifrån vår enhet. När vi lyfter lurarna ur fodralet så hör vi en röst som säger "connected" så vi är medvetna om att hörlurarna har anslutit som dom skall till vår enhet. True Wireless 2 kommer med aktiv brusreducering som funkar bra - ingen kioskvältare dock. Reduceringen av billjud, tåg och när vi är ute och rör oss är inte så bra som vi hade önskat. Mycket av ljuden är fortfarande närvarande och här får de gärna förbättra till nästa version av hörlurarna. Transparent Hearing (som släpper igenom ljud från omgivningen) är det läget som har används mest när vi är ute och åker kommunalt. Det fungerar bra och gör att vi kan sitta på tåget och lyssna på musik men ändå höra utrop om stationer och annat.

I appen "Smart Control" kan vi inte bara ställa in hur hörlurarna skall låta utan vi kan även ställa in vilka funktioner som knapparna ska styra över när vi trycker på dom. Där kan vi bland annat ställa in så vi kan höja och sänka volymen, byta låt och stänga av eller sätta på brusreduceringen. Batteritiden på totalt 28 timmar tillsammans med fulladdat fodral och 7 timmar mellan varje laddcykel och det stämmer bra överens med verkligheten när vi väl har använd hörlurarna.

Slutsats

Trots avsaknad av Qi-laddning på fodralet och en aktiv brusreducering som stänger ute allt ljud så gillar vi dem ändå väldigt mycket. Det är ett bra och rent ljud och en batteritid som imponerar. Fodralets design är snyggt men lite stort, ett stort plus i kanten är att vi kan styra alla funktioner med touch knapparna på sidorna av vardera hörlur, och att vi kan skräddarsy hur vi själva önskar att det ska styras.

Namn
Momentum True Wireless 2
Tillverkare
Sennheiser
Funktioner
Aktiv brusreducering (ANC), USB C-laddning
Anslutningsteknik
Bluetooth 5.1
Högtalartyp
Sennheiser 7mm dynamic driver
Codecs
aptX, SBC, AAC
Profil
HFP, HSP, A2DP, AVRCP
Speltid
7 timmar
Färger
Svart och Vit
Vattentätt
IPX4
Knappar
Play/Pause, Nästa låt, Föregående låt, Volymkontroll, Svarsknapp
Typ
Stereo 2.0
Produktvikt
12 gram
Pris
ca 3189 kr
Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.
Skriven av Mathias Severyd

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.