Epic Games vs Apple

Domare: Liten chans för Fortnite och stor chans för Unreal Engine

(UPPDATERAD) Domaren i tvistemålet mellan Epic Games och Apple har gjort sina första uttalanden kring ärendet och det verkar dröja innan det blir en rättegång.

Under en muntlig förberedelse har Domare Yvonne Gonzalez Rogers sagt sina första åsikter kring ärendet, och påminner om att fallet är färskt för henne. Men påpekar att hon ”inte känner sig benägen att bevilja lättnad för spelen, men däremot känner sig benägen att bevilja lättnad för Unreal Engine”. Vilket kan tolkas som att Apple inte kommer att behöva ta tillbaka Fortnite i App Store men att Epic Games spelmotor, Unreal Engine och dess utvecklarkonton antagligen kommer att få stanna.

Domaren berättar även att hon tycker att Apples tidsfrist för Unreal Engine känns som en utpressning och hämndaktion. Apples advokat svarade med att Apple inte har några skyldigheter till att behöva ge en informerad tidsfrist, utan kunde ha tagit bort kontona direkt. Sedan ifrågasätter domaren hur Epic Games inte kan förstå att de gör fel när de bryter mot App Stores regler och har en förberedd offentlig kampanj emot Apple. Rättegången lär dröja till 2021 efter att Apple begärde 6-8 månaders förberedelse och Epic Games 4-6 månader.

Uppdatering: Domaren har idag beslutat att Apple inte behöver återinföra Fortnite till App Store men att utvecklarkonton med bland annat Unreal Engine ska finnas kvar. Därmed stoppas Apples beslut om att ta bort kontona på fredag tills rättegången är avklarad.

Mer läsning: 9to5mac

Via: 9to5mac

Läs även

Kommentarer
6 svar

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.

Nu har Apple haft sitt oktober-event med nya datorer. Till de nya datorerna måste vi ju också ha en ny version av macOS, här är Monterey.