Ryssland kan tvinga Apple att sänka App Stores avgifter till tjugo procent

Ryssland lämnar in ett förslag som kan tvinga Apple och Google att sänka sina avgifter. Utöver ett tak på 20 procent så vill de även att nästan 7 procent av den avgiften ska gå till utbildning.

Reuters rapporterar om att ett förslag har lämnats fram till Rysslands parlament om att sänka avgifterna som bland annat Google och Apple tar för appar. Förslaget handlar om att sätta ett ett tak på 20% i avgifter. Ryssland har redan tidigare dömt Apple skyldiga i en utredning om konkurrenshämmande för föräldrakontroll i appar från tredjepartsutvecklare. Utöver förslaget att ta ut endast 20 procent i avgifter innehåller det också förslaget att en tredjedel av dessa avgifter skall gå till att utbilda IT-specialister.

Det skulle resultera i en mer än en halvering av nuvarande avgifter som både Google och Apple tar ut för att använda deras affärer till att sälja appar. Förslaget tar även upp att möjliggöra för andra att distribuera appar genom tredjepartsbutiker på iOS, likt det som Epic Games vill få igenom. Förslaget har ju dock lämnats in från endast en lagstiftare och även om det röstas igenom rör det bara Ryssland och Apple skulle säkert stoppa försäljning i landet innan det blev verklighet. Men med ytterligare utredningar från både EU och USA så börjar det onekligen bli tufft för Apple och andra aktörer att lyckas bibehålla avgifterna på 30 procent.

Via: 9to5mac
Bild: iPhones.ru

Kommentarer
4 svar

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.

Nu har Apple haft sitt oktober-event med nya datorer. Till de nya datorerna måste vi ju också ha en ny version av macOS, här är Monterey.

Trots att vi inte officiellt kan köpa HomePod mini i Sverige är det en ganska populär produkt bland de största fansen, nu kommer den i fler färger.

M1 Pro och M1 Max är här och mer kraftfulla än någonsin och dessutom kommer de sitta i senaste generationen av MacBook Pro.