Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Philips Hue vill sprida ännu mer ljus i våra hem

Igår höll Philips Hue en pressträff där vi fick titta på vad de har arbetat med för nya spännande produkter.

Nu kan vi skapa ambilight utan en Philips TV
Philips Hue Play Gradient Lightstrip är bolagets senaste ljusslinga och det unika med den är att den kan visa flera färger samtidigt då varje lysdiod är individuell. Den är gjord för att placera bak på TV-apparater som är 55 tum eller större och med i kartongen får vi speciella fästen som sätts bak på TV'n så ljusslingan sitter fast ordentligt. Den klarar vitt och 16 miljoner andra färger och ihop med Hue Play HDMI Sync Box får vi samma ambilight som Philips idag har i många av sina TV-apparater. Philips Hue Play Gradient Lightstrip lanseras 6 oktober och nedan har ni priserna:

  • 55 tum (passar TV-storlekar 55 till 60 tum) – 1 969 SEK

  • 65 tum (passar TV-storlekar 65 till 70 tum) – 2 189 SEK

  • 75 tum (passar TV-storlekar 75 till 85 tum) –2 519 SEK

Philip Hues minsta glödlampa hittills
Något som många Hue-ägare länge har suktat efter är en mindre E14-lampa som passar i mindre armaturer och nu är den äntligen här. Philips Hue minsta glödlampa heter Philips Hue White luster E14 och skall ge oss ett varmt vitt ljus. Tyvärr går det inte att justera just värmen i appen och det finns inget färgalternativ att köpa. Den kan kommunicera både via Bluetooth och Hue Bridge, prislappen ligger på 219 kronor för en lampa och 329 kronor för ett 2-pack och de kommer gå att köpa den 29 september.

En uppdaterad Iris
Philips Hue Iris har fått sig en ordentlig uppdatering och har nu rikare färger, går att dimma ned lägre än tidigare och ljusstyrkan går att öka till hela 570 lumen. Den kommer att lanseras i svart och vitt utförande men det kommer även en limited-edition kollektion där vi kan välja på färgerna guld, silver, koppar och rosé. Iris kan kommunicera både via Bluetooth och Hue Bridge och priset för en vit eller svart Iris ligger på 1 099 kronor och vill du ha en limited edition så kostar de 1 319 kronor, lansering är den 6 oktober.

Mer filament till folket
Filament-familjen har nu utökats med två nya familjemedlemmar, White Filament G125 som är en större globformad ljuskälla och White Filamnt ST27 som är en större Edison-formad ljuskälla. Lamporna lanseras den 29 september och G125 kostar 439 kronor och ST72 blir din för 389 kronor.

Styr upp ljuset över matbordet
"Philips Hue White and color ambiance Ensis pendellampa i svart" kan vara världens längsta produktnamn men det är helt sonika en armatur som hängs med fördel över matbordet. Lampan ger oss både direkt och indirekt sken under och ovanifrån. Den går att köpa från den 20 oktober och prislappen ligger på 4 369 kronor.

Lite smått och gott
Sist ut har vi Philips Hue White ambiance kronljuskälla och Philips Hue White and color ambiance kronkälla som nu har stöd för Bluetooth. Dessa lampor lanseras den 7 september och de vita lamporna kostar 329 kronor styck eller 499 kronor för ett 2-pack. Färglamporna ligger på 659 kronor styck eller 1 099 kronor för ett 2-pack.

August/Yale och Hue blir vänner
Philips Hue och August/Yale har nu även inlett ett samarbete vilket betyder att de båda företagens produkter kommer fungera lite bättre med varandra. Det kan vara saker som att när vi låser upp vårt smarta lås från Yale så tänds belysningen i hemmet. Resultatet av deras samarbete släpps i slutet av månaden och exakt vilka fördelar det ger får vi se.

Skriven av Marcus Attefors
Kommentarer
2 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.