Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Recension: Vi testar Zaggs UV Sanitizer

Kan man verkligen ta bort bakterier med hjälp av UV ljus? Vi testar med hjälp av UV Sanitizer ifrån Zagg.

Vi använder våra mobiler allt större utsträckning på arbetet och även privat och enheterna utsätts för mycket bakterier som vi inte tänker på som kommer ifrån våra händer eller när vi bara lägger ifrån oss telefonen på ett bord när vi äter lunch.

Inget konstigt med det men vi tänker inte på att överallt finns det bakterier som fastnar på våra mobiltelefoner, hörlurar, nycklar med mera. Forskning visar på att att UV ljus kan ta död på bakterier och med UV Sanitizer från Zagg kan vi ta död på 99,99% av de vanligaste ytbakterierna.

Processen är väldigt enkel. Vi pluggar in vår UV Sanitizer med den medföljande USB-C kabeln. Tyvärr följde det inte med någon adapter men det räcker med att ta den enklaste som vi får med när vi köper en mobiltelefon så startar den upp.

På framsidan har vi fyra steg, 25 procent, 50 procent, 75 procent och 100 procent, hela processen tar fem minuter och det enda vi behöver göra är att lyfta på locket och lägga i vår enhet och stänga locket igen. Sedan trycker vi på start, de olika stegen börjar blinka och när den nått 100 procent är den klar och skall vara fri från bakterier. Det är inte bara vår mobiltelefon vi kan lägga ner och ta bort bakterier ifrån utan alla icke-porösa föremål som får plats i lådan går bra att köra.

Sammanfattning

Fungerar det? Det är det nog bara forskarna som kan svara på för när vi lyfter ur mobilen och tar den i våra händer igen märker vi ingen som helst skillnad. Kan verkligen ett par blå UV-lampor döda bakterier? Inget annat än trasor med alkohol i kan i min värld döda bakterier eller för den delen få enheterna rena. Så vi vågar nog påstå att känslan över den här produkten känns lite placebo och man måste nog tro på det mer en att det faktiskt fungerar. Sen är ju också frågan om lite bakterier på telefonen verkligen är så farligt?

UV Sanitizer går att köpas via Zaggs hemsida.
Disinfecting Wipes går att köpas via Zaggs hemsida.

Skriven av Mathias Severyd
Kommentarer
5 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.