Rykte: Endast iPhone 12 Pro Max får snabb 5G-teknik - i tre länder

Färska rykten pekar åt att den bättre 5G-tekniken mmWave, endast kommer att fungera med vad som förväntas bli Apples största iPhone hittills. iPhone 12 Pro Max storlek, ser ut att vara just anledningen till beslutet.

Det är anonyma källor till Fast Company som påstår att endast en av Apples kommande iPhone-modeller får den snabba 5G-tekniken mmWave. Med mmWave har man kunnat mäta nedladdningshastigheter på upp till 1 gigabyte per sekund och är ofta det man ser framför sig när man talar om framtidens 5G. Dock har mmWave svårare att ta sig igenom byggnader och andra hinder, dessutom finns det bara tillgängligt på väldigt få platser än så länge. När det kommer till tekniken i våra smarta telefoner så är mmWaves behov både utrymmeskrävande och energikrävande. Vilket källorna menar är anledningen till att tekniken endast kommer att användas i den större iPhone 12 Pro Max, Apples förväntade uppföljare till iPhone 11 Pro Max.

Dessutom menar källan att endast tre länder kommer att kunna få tag i en iPhone 12 Pro Max med mmWave. Nämligen USA, Sydkorea och Japan. Detta går emot vad Ming-Chi Kuo påstod för några veckor sedan då han meddelade att Apple ska implementera både mmWave 5G och den mer tillgängliga Sub-6ghz 5G i samtliga modeller av iPhone 12. Sub-6ghz har visat sig ge en ökad nedladdningshastighet på närmare 75 procent från 4G.

Via: 9to5mac

Kommentarer
6 svar

Det är bara dagar bort tills höstens andra event och vi går igenom vad vi tror kan visas upp av Apple på måndag.

Har du ett par AirPods Pro och har problem med knaster i lurarna? Då kan du ha rätt till gratis reparation.

Inför eventet på måndag har flera rykten cirkulerat om Apples kommande bärbara kraftpaket som tros introducera nästa Apple Silicon-chip.

Det har länge ryktats om att nya MacBook Pro-modeller med ett helt nytt M1X- eller M2-chip ska lanseras denna höst och nu kan det finnas ett datum.

Visst är det väl så att vi alltid har för få laddare eller alldeles för många kablar liggandes i stora ormbon? Men vi har kanske hittat en lösning på det.

Tile kommer med en ny produktserie och nya säkerhetsfunktioner, vi har testat Pro, Mate, Slim och Sticker taggarna.