Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple tar ännu ett patent på Face ID till Mac

Face ID är bland det bästa sedan skivat bröd men än så länge har den fantastiska tekniken inte dykt upp i våra datorer.

Men Apple har tagit ännu ett patent på Face ID till Mac som sidan Apple World Today har hittat. I patentet framgår det att användaren, precis som på iPhone och iPad Pro kan använda ansiktet som autentisering för att låsa upp datorn och fylla i lösenord automatiskt. Men de verkar även ha tagit det hela steget längre genom att låta datorn utföra vissa åtgärder beroende på användarens blick.

“In some embodiments, an electronic device optionally determines a gaze location in a user interface, and optionally performs an action in accordance with the determination.”

Detta kan till exempel handla om att personer med en funktionsnedsättning skulle kunna använda datorn enklare genom att använda ögonen till att öppna program och mycket mer. Att Face ID skulle komma till Mac känns lika säkert som att det släpps en ny iPhone varje höst men frågan är bara när det kommer.

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.

Källa: AppleWorldToday

Skriven av Marcus Attefors

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.