Apple tar ännu ett patent på Face ID till Mac

Face ID är bland det bästa sedan skivat bröd men än så länge har den fantastiska tekniken inte dykt upp i våra datorer.

Men Apple har tagit ännu ett patent på Face ID till Mac som sidan Apple World Today har hittat. I patentet framgår det att användaren, precis som på iPhone och iPad Pro kan använda ansiktet som autentisering för att låsa upp datorn och fylla i lösenord automatiskt. Men de verkar även ha tagit det hela steget längre genom att låta datorn utföra vissa åtgärder beroende på användarens blick.

“In some embodiments, an electronic device optionally determines a gaze location in a user interface, and optionally performs an action in accordance with the determination.”

Detta kan till exempel handla om att personer med en funktionsnedsättning skulle kunna använda datorn enklare genom att använda ögonen till att öppna program och mycket mer. Att Face ID skulle komma till Mac känns lika säkert som att det släpps en ny iPhone varje höst men frågan är bara när det kommer.

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.

Källa: AppleWorldToday

Skriven av Marcus Attefors

Äntligen fredag och inte nog med att många av oss får chans att vila upp oss från arbete utan iPhone 13-serien är äntligen här.

Ett nytt iOS - nya buggar. Senast buggen i operativsystemet till iPhone hindrar användare från att styra AirPods Pro.

Ryktena visade sig stämma och EU skyndar nu på processen med att se till att mobila produkter delar samma laddningsport.

Att slippa kablar är alltid trevligt och något så vanligt som magneter kan nu göra att vi slipper det i allt större utsträckning.

Tillbehörstillverkaren mophie har lanserat två nya produkter som underlättar livet för oss när det kommer till laddning.

Det ser inte ut som att Fortnite återvänder till App Store inom de närmsta fem åren även om de anpassar sig till reglerna.