Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

iPad Air är här och bjuder på en helt ny design

Äntligen är dagen här och Apple har nu gett iPad Air ett ordentligt lyft med en helt ny design och den är riktigt vacker.

iPad Air bjuder på samma design som iPad Pro och de har tagit bort all döyta och hemknappen och flyttat Touch ID till on/off-knappen som vi hittar i toppen av iPad Air. Den går att köpa i fem färger, silver, rymdgrå, roséguld, grön och himmelsblå. Den har en Liquid Retina-skärm på 10.9-tum och har en upplösning på 2360x1640 och har stöd för Apple Pencil 2.

iPad Air kommer med Apples processor A14 Bionic och de är först med att använda 5nm process technology. Med den nya processorn är den hela 40 procent snabbare än den tidigare iPad Air och den har 2 gånger snabbare grafik än liknande Windows-notebooks i samma prisklass.

Apple har även tagit bort Lightning till fördel för USB-C och på framsidan hittar vi en 7MP FaceTime HD-kamera, på baksidan har vi en 12MP-kamera som kan filma i 4K 60FPS, 240 fps slo-mo och förbättrad videostabilisering. Med i kartongen till iPad Air hittar vi en 20W-laddare med USB-C-kabel. Laddaren är 2W kraftfullare än den som idag skickas med iPad Pro (18W).

Priset för iPad Air 64GB börjar på 6 995 kronor för WiFi-modellen och 8 495 kronor för 4G-modellen. Behöver du lite mer utrymme så kostar iPad Air 256 GB med WiFi 8 795 kronor och 4G-modellen kostar 10 295 kronor. Är du sugen på nya Magic Keyboard till iPad Air så kostar det 3 695 kronor och vill du ha Smart Keyboard Folio för 2 095 kronor. iPad Air kommer att gå att köpa från och med nästa månad.

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.
Skriven av Marcus Attefors
Kommentarer
9 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.