Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Netatmos Smarta Videodörrklocka kommer snart till Sverige

Väntan på en HomeKit-kompatibel dörrklocka är snart över då Netatmos kommer till Sverige den 28 september.

Netatmos videodörrklocka har stöd för HomeKit vilket betyder att vi kan bygga scenarion så när det plingar på dörren skall utebelysningen eller belysningen i hallen tändas. Själva videodörrklockan kommer utrustad med en 1080p HD-kamera som har ett 140 graders vidvinkelobjektiv. Den har även stöd för HDR så personer kan ses tydligt även i direkt motljus. Kameran drivs av befintlig trådbunden dörrklocka och är kompatibel med system på 8-24 volt samt 230 volt. Är du osäker på om din ringklocka är kompatibel så kan du kolla det här.

Kameran är IP44-certifierad och är helt vattentät och klarar både regn, snö, luftfuktighet, damm och luftföroreningar. Det behövs inget abonnemang eller några extra kostnader för att ta del av alla funktioner i dörrklockan och videoupptagningarna sparas även lokalt på ett internt microSD-kort. Prislappen ligger på 3 299 kronor och den lanseras den 28 september. Den kommer att gå att köpa direkt hos Netatmo men även på Power, Euronics, MediaMarkt, Proshop och Komplett.

Skriven av Marcus Attefors

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.