Recension: Vi gör hemmet säkrare med HomeKit-kompatibla Eufy

Vi tar en titt på vad vi tror är marknadens billigaste HomeKit-kompatibla övervakningskamera från Eufy Security.

Eufy Securitys övervakningskameror beställer ni enklast ifrån Amazon.de och den vi har testat heter Indoor Cam 2k. För endast 400 kronor får vi en kamera med inte bara stöd för HomeKit utan även HomeKit Secure Video.

Installation

För att installera kameran och koppla den till HomeKit behöver vi först ladda ner Eufy Security appen som ni hittar i App Store för iOS och iPadOS. Väl inne i appen måste vi först skapa ett konto hos Eufy och när det är klart kan vi trycka "add device". Här väljer vi Indoor Cam. Värt att nämna är att kameran sedan måste uppdateras för att HomeKit-stödet skall gå att aktivera. När vi har gått igenom alla stegen och kameran har kopplat upp sig mot vårt WiFi så är vi redo att ansluta den till HomeKit. Vi går in på kamerans inställningar och bläddrar ner till "Homekit Portal" och följer anvisningarna. När allt detta är gjort har vi åtkomst till kameran i Hem-appen och HomeKit Secure Video är aktiverat.

Och nu är vi redo att placera ut kameran i vårt hem. Värt att tänka på innan ni skruvar upp kameran är att strömkabeln sitter på baksidan så det kan vara lite problematiskt att få in den i hörn eller nära tak.

Användande

En av funktionerna som kameran erbjuder men som saknas när vi kopplar kameran till Apples HomeKit är möjligheten att använda mikrofonen som kameran har. Det vi då får göra är att öppna Eufy Security appen så kommer vi åt mikrofonen och kan prata i kameran genom vår iPhone eller iPad. Det går alltså alldeles utmärkt att använda sig av Eufy Security-appen trots att vi har kopplat kameran till Homekit, vi kommer åt alla inställningar i kameran även där så som i HomeKit.

Men det är ju kopplingen till HomeKit som gör den här kameran så värdefull för oss, nu kan vi använda oss av den här tillsammans med våra övriga HomeKit-prylar, för det är ju en av fördelarna med att använda sig av Apples HomeKit. Där vi kan skapa olika automatiseringar som till exempel att få en rörelse att trigga att en lampa ska tändas vid en viss tidpunkt. Eller varför inte få en rörelse att trigga igång ditt säkerhetssystem i din Aqara-hub om ni äger en sådan.

Två saker som är nytt med iOS 14 och HomeKit är att vi får ansiktsigenkänning och aktivitetszoner.

Med ansiktsigenkänning kan vi koppla ihop vårt bildbibliotek och namnge personer så kommer kameran känna igen dom här personerna och på så sätt inte trigga ett larm då den känner igen personen. Aktivitetszoner funkar på det sättet att vi kan skapa en zon där kameran ska vara aktiv. Ofta täcker ju kameran en ganska stor yta, men egentligen kanske det bara är en liten del som vi önskar att den ska känna av. Då skapar vi helt enkelt en aktivitetszon.

Home Secure Video som vi får stöd för med denna kamera från Eufy är Apples egna lagringstjänst för övervakningskameror, allt material är såklart krypterat och det är bara du och dina familjemedlemmar som har tillgång till materialet. För att kunna använda Home Secure Video krävs att du har minst 200GB lagringsutrymme för en kamera och 2TB lagringsutrymme för upp till fem kameror.

När vi går in och tittar på materialet som spelats in så noterar vi att kameran bjuder på en fin bild både i Hem appen och Eufys egna app. 2K upplösningen får vi tyvärr endast njuta av om vi använder Eufys app, i HomeKit får vi nöja oss med 1080p. Kameran har åtta IR-ledlampor som gör att vi ser bra även när vi har lamporna släckta hemma. Vi får 8x zoom vilket är bra om vi behöver zooma in i någon video som spelats in.

Notiserna för kameran kan vi även ställa in, där vi kan välja om vi önskar notiser för när kameran upptäcker rörlighet eller om vi bara önskar notiser när kameran tex tappar kontakt med vårat wifi och kopplas ifrån. Under inspelningsalternativen hittar vi inställningarna för om vi ska tillåta kameran att spela in eller bara strömma. Kameran kan inte bara känna igen människor, utan även djur och fordon. Och vi kan välja om vi önskar inspelning av ljud eller inte.

Missa inte vår videorecension av kameran, där ni även kan vara med och tävla och ha chansen att vinna den här kameran.

Sammanfattning

Med sitt låga pris samt att den är relativt liten så måste vi nog ändå se den här kameran som en vinnare, HomeKit och Home Secure Video för endast 400 kr är ju som en stor godispåse alla dagar i veckan. Eufy har verkligen lyckats med sina produkter.

➕ Fördelar

  • Enkel Installation

  • Bra Upplösning

  • Homekit

  • Home Secure Video

➖ Nackdelar

  • Strömsladden monteras på baksidan av kamerahuset

Namn
Indoor Cam 2k
Tillverkare
Eufy Security
Upplösning
2K (Eufy Security), 1080p (HomeKit)
Synfält
125°
Nattseende
8 IR Leds (10meter)
Zoom
8x
Anslutning
Wifi 2,4GHz
Strömförsörjning
Kabelanslutning
Pris
ca. 400 kronor
Skriven av Mathias Severyd
Kommentarer
36 svar

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.

Nu har Apple haft sitt oktober-event med nya datorer. Till de nya datorerna måste vi ju också ha en ny version av macOS, här är Monterey.