Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Amazons molnspelstjänst kommer till iPhone, iPad och Mac

Amazon Luna är här och ser till att kunna ta marknadsandelarna på Apples enheter som varken Google eller Microsoft lyckats komma åt.

Efter att Apple har satt spiken i kistan för både xCloud och Stadia i App Store så ser nu Amazon till att vi får en molnspelstjänst till iPhone, iPad och Mac. Genom att inte ens lansera en app så släpper Amazon deras tjänst Luna som kommer att vara helt baserad i webbläsaren. Även om tjänsten blir utan app verkar den utnyttja snarlik teknik som xCloud genom att streama i webbläsaren med h.265. En prenumeration tillåter att man spelar på två enheter samtidigt, spelen kommer att kunnas streamas i upp till 4K i 60fps men detta gäller bara utvalda titlar till en början.

Över 100 speltitlar kommer att finnas när tjänsten släpps och Twitch kommer att ingå i prenumerationen som kommer att kosta 5.99 dollar i månaden. Amazon släpper även en handkontroll dedikerad för tjänsten som kommer att kosta 50 dollar, det är dock osäkert om denna kommer att fungera med iPhone eller iPad. Amazon hävdar att fördröjningen på en Mac endast kommer att ligga på mellan 17-30 millisekunder. För att kunna spela på Mac behöver man ha macOS 10.13 eller senare och iOS 14/iPadOS 14 för att spela på iPhone och iPad.

Källa: Amazon Luna

Kommentarer
2 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.