Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Recension: Vi har testat Jays f-FIVE True Wireless

Jens och Johan kombinerade sin kompetens och grundade tillsammans det svenska Jays år 2006 och vi har testat deras nya f-Five True Wireless.

Design
Vi får ett par relativt stora hörlurar med ett laddfodral vi definitivt inte vill ha i fickan men snyggt med den svarta färgen både på fodralet och hörlurarna. Både hörlurarna och laddfodralet är genomgående av plast och på baksidan av fodralet hittar vi en USB-C port för laddning. Det medföljer tre olika storlekar av pluggarna och tyvärr är dom väldigt sladdriga och vänds ofta ut och in när vi tar ut hörlurarna ur öronen.

Passform
De stora hörlurarna sitter bra i våra öron och vi har testat att springa och hoppa med dem utan att de ens rör på sig. Efter ett par timmars användning känner vi knappt av att vi haft dom i öronen och de sitter skönt och väger knappt någonting. Som vanligt när det kommer till in-ear-hörlurar gäller det att vi väljer rätt pluggar av dom tre storlekarna som medföljer för bästa känsla och ljudupplevelse.

Ljudet
När det kommer till ljudet så blir vi rätt besvikna tyvärr. Ljudet är rent och klart men basen lyser med sin frånvaro och vi måste vi höja volymen en hel del för att ens få någon form av upplevelse när vi lyssnar på musik eller kollar på film. Vid samtal låter det väldigt bra och personen i andra änden hör oss väldigt bra i både inomhus- och utomhus miljö.

Teknik
f-Five ansluter till vår iPhone via Bluetooth 5.0 och vi får en räckvidd på 10 meter vilket i verkligheten stämmer bra. Vi kan utan problem lämna vår iPhone och gå iväg utan att tappa kontakten eller att ljudet börjar hacka. Laddfodralet laddas med den medföljande USB-C-kabeln och vardera hörlur kommer med touch-knappar.

Laddfodralet har fyra dioder som visar hur mycket batteri som fodralet har så vi har koll på när vi behöver ladda det. Men för att dioderna ska tändas upp behöver vi lyfta ur hörlurarna ur fodralet och här borde det ha räckt med att lyfta på locket. Vi får 4,5 timmar speltid och det tar ca en timme att ladda dom fullt igen. Tillsammans med laddfodralet får vi 18 timmars speltid och fodralet tar 1,5 timme att ladda fullt.

Slutsats
Är du en ljudnörd så är inte det här hörlurarna för dig men har du inte så höga krav och inte är villig att betala allt för mycket för ett par hörlurar så är de helt klart godkända och vi får ett par sköna och snygga hörlurar. Tyvärr faller dem på ljudet och imponerar inte nämnvärt på oss men är du som sagt ute efter ett par hörlurar att slänga ned i gymväskan så är dessa helt klart ett alternativ.

Jays f-Five True Wireless går att köpa hos bland annat Webhallen.

Namn
f-FIVE True Wireless
Tillverkare
Jays
Funktioner
True Wireless, USB C-laddning, Touch Knappar
Anslutningsteknik
Bluetooth 5.0
Högtalartyp
6mm dynamic driver
Codecs
SBC
Speltid
4 timmar
Färger
Svart
Produktvikt
8.7 gram
Pris
799 kr
Skriven av Mathias Severyd

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.