För att se Netflix i 4K HDR krävs en Mac med T2 chippet

Big Sur är snart här och det öppnar dörren för att kunna se på Netflix i Ultra HD dock så kommer det även kräva att man har rätt Mac.

De som såg fram emot att kunna njuta av 4K HDR på deras Mac med kommande Big Sur kan nu bli besviken när det visar sig kräva en Mac med T2 chippet. Det kravet gör att endast de som köpt en Mac från 2018 eller senare kan ta del av det högupplösta materialet.

På Netflix hemsida går det även att läsa vad som krävs för att spela upp Netflix i Ultra HD på externa skärmar med en Mac-dator. Nämligen en 60 Hz- och 4K-kompatibel skärm med HDCP 2.2-anslutning. T2 chippet har ju visat sig styra mycket mer än bara säkerhet så som Touch ID. Chippet styr ju även bildsignaler och ljudkontroller på Mac-datorerna. Det i kombination med de bättre grafikkorten som tillkommit de senaste åren är nog avgörande för att kunna se på Netflix i 4K HDR.

Via: Appleinsider
Bild: Ifixit

Nu går det att förbeställa iPhone 13 och vi har samlat de bästa erbjudandena och kampanjerna för årets modeller.

HomeKit är bland det bästa sedan skivat bröd och har du HomeKit-kameror från Arlo och en Apple TV så blir det hela ännu bättre nu.

Apple har presenterat höstens iPhone-modeller och vi har försökt plocka ut lite vad som skiljer modellerna åt.

ZAGG lanserar idag flera olika skärmskydd för Apples nya modeller samt tio olika mobilskal för iPhone 13-serien

Det är sällan Apple pratar om AirPods på sitt event utan oftast skickar de ut ett pressmeddelande och sedan går de att beställa.

iPhone 13-serien ser ut att bli riktigt lovande med nya filmlägen och förbättrad optik och även sensorpanelen har krympt.