Så får du bäst betalt för din gamla iPhone

Det finns flera sätt att sälja din gamla iPhone både privat eller till ett företag. Vi har tagit reda på vad vi får betalt på respektive ställe.

Genom att tillsammans med vår systersajt Teknikveckan lägga ut en iPhone XS 64 GB på Tradera kunde vi få ett generellt marknadspris för vad vi får för den modellen här och nu.

Priset landade på 3 950 kronor + frakt och för det får vi betala 200 kronor i avgift till Tradera. Det som blir kvar att köpa en ny splirrans iPhone 12 eller 12 Pro för är alltså 3 750 kronor.

Om vi väljer att byta in den hos Apple får vi i stället bara 2 200 kronor medan Swappie betalar bäst med sina 3 500 kronor. Övriga ligger någonstans där mitt i mellan.

Teknikveckan kan du också läsa våra bästa tips på hur du gör en framgångsrik Tradera-försäljning.

Skriven av Peter Esse
Kommentarer
1 svar

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.

Nu har Apple haft sitt oktober-event med nya datorer. Till de nya datorerna måste vi ju också ha en ny version av macOS, här är Monterey.