Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

5G kan förkorta batteritiden på iPhone 12 med 2 timmar

Tom’s Guide testar batteritiden på både iPhone 12 och iPhone 12 Pro och bekräftar det vi redan vet om 5G - att det drar ström.

Tom’s Guide har lagt vantarna på iPhone 12 och iPhone 12 Pro som de utsätter för olika tester och kontroller. I ett av dessa tester kollade de hur mycket 5G påverkar batteritiden genom att låta deras iPhone 12-modeller utsättas för kontinuerlig webbsurfning på både 4G och 5G. Genom Tom’s Guide test skiftar den automatiskt hemsida varje halvminut i webbläsaren och iPhone 12 klarade endast 8 timmar och 25 minuter på 5G-nätet mot 10 timmar och 23 minuter med 4G.

Modell

4G

5G

iPhone 11

11 timmar 16 minuter

-

iPhone 11 Pro

10 timmar och 24 minuter

-

iPhone 12

10 timmar och 23 minuter

8 timmar och 25 minuter

iPhone 12 Pro

11 timmar och 24 minuter

9 timmar och 6 minuter

iPhone 12 Pro på 5G-nätet klarade sig lite bättre med 9 timmar och 6 minuter mot 11 timmar och 24 minuter med 4G. I likvärdiga tester från förra året lyckades iPhone 11 klara sig i 11 timmar och 16 minuter och den lite mindre iPhone 11 Pro lyckades med 10 timmar och 24 minuter. Om ni vill läsa mer om hur testerna utfördes kan ni klicka här. Apple har optimerat iPhone 12 med mjukvara som ser till att skifta från 5G automatiskt när man inte behöver det snabbare nätet till exempel för bakgrundsuppdateringar vilket lär förbättra batteritider i vardagligt användande.

Via: Appleinsider

Skriven av Marcus Larsson
Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.