Kvartalsrapport: iPhone-försäljningen har gått ned men tjänster stiger kraftigt

Apple har presenterat hur deras senaste kvartal har gått och precis som tidigare kvartal så går det uppåt i de flesta kategorierna.

Apple har presenterat sin senaste kvartalsrapport och försäljningen ökade till 64,7 miljarder dollar från 64 miljarder dollar samma period förra året. Den rena vinsten landade på 12,67 miljarder dollar jämfört med 13,69 miljarder dollar samma period förra året. Försäljningen av iPhone-modeller sjönk 20,7 procent men däremot gjorde de rekord för Mac och sina andra tjänster. Försäljningen av tjänster så som Apple Music, Apple TV+ med flera steg från 13,3 miljarder dollar till 14,5 miljarder dollar. Mac-försäljningen steg från 7,4 miljarder dollar till 9 miljarder dollar.

Tim Cook berättar även att han är optimistisk kring försäljningen av iPhone 12-modellerna och tidiga siffror visar att det har börjat bra.

Källa: Apple

Skriven av Marcus Attefors

Äntligen fredag och inte nog med att många av oss får chans att vila upp oss från arbete utan iPhone 13-serien är äntligen här.

Ett nytt iOS - nya buggar. Senast buggen i operativsystemet till iPhone hindrar användare från att styra AirPods Pro.

Ryktena visade sig stämma och EU skyndar nu på processen med att se till att mobila produkter delar samma laddningsport.

Att slippa kablar är alltid trevligt och något så vanligt som magneter kan nu göra att vi slipper det i allt större utsträckning.

Tillbehörstillverkaren mophie har lanserat två nya produkter som underlättar livet för oss när det kommer till laddning.

Det ser inte ut som att Fortnite återvänder till App Store inom de närmsta fem åren även om de anpassar sig till reglerna.