Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Recension:

Vi testar laddning som fungerar till alla våra prylar

Våra prylar har en tendens att alltid ladda ur när vi behöver dem som mest men som tur är finns det powerbanks.

Att välja rätt powerbank är inte helt lätt och idag skall vi titta närmare på Powerstation USB-C 3XL från Mophie. Precis som namnet hintar så är det här ingen liten powerbank som går ned i fickan och det förstår vi då den kommer med en kapacitet på 26 000 mAh. Om vi börjar med utseendet (för teknik skall ju vara snyggt också) så är den klädd i ett grått stilrent tyg och vi hittar en knapp tillsammans med fyra LED-lampor på framsidan. Trycker vi på knappen så kan vi se på ett ungefär hur mycket batteri vår powerbank har kvar.

På ovansidan hittar vi en USB-A utgång, en USB-C PD-utgång som kan ge oss upp till 45W och en USB-C-port för att ladda upp själva powerbanken. Det här betyder att vi kan ladda två prylar samtidigt, till exempel en MacBook Pro och vår iPhone. Laddaren kommer även med en funktion som heter Priority+ Charging så om vi laddar upp vår powerbank men samtidigt har vår iPhone kopplad till den så går strömmen först till vår iPhone och sedan till vår powerbank.

Vi testade att ladda vår iPad Pro 12,9" från 2 procent batteri upp till 100 procent och det drog ungefär hälften av powerbankens batteri och tog lite över en timme. På vår MacBook Pro 16" gick vi från 40 procent upp till 50 procent på cirka 18 minuter samtidigt som vi arbetade med datorn vilket vi anser som fullt godkänt. På en mindre MacBook Air eller MacBook Pro går det ännu fortare.

Sammanfattning

Mophie visar återigen att de är kungar på ström och de ger oss en snygg powerbank som kan ladda alla våra Apple-prylar. Det är en enorm trygghet att ha med oss powerstation USB-C 3XL i väskan och veta att vi alltid har en "fallskärm" om vår MacBook Pro, iPad, AirPods eller iPhone skulle få slut på batteri. Nu när både vår iPad Pro och iPad Air samt MacBook Pro har USB-C så blir livet enklare då vi både kan ladda upp vår powerbank via vår dator eller iPad om vi skulle behöva ladda något annat med powerbanken senare.

➕ Fördelar

  • Snygg design

  • Snabb och kraftfull laddning

  • Bra pris

➖ Nackdelar

  • Hade varit trevligt med en USB-A-port till

  • USB-C och USB-A-kabeln kunde varit lite längre

Namn
Powestation USB-C 3XL
Tillverkare
Mophie
Kapacitet
26 000 mAh
Anslutning
USB-C, USB-A
Med i kartongen
USB-C till USB-C-kabel, USB-A till USB-C-kabel
Pris
Cirka 1 490 kronor
Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.
Skriven av Marcus Attefors
Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.