Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Exklusivt: Apple berättar om dagens nyheter

99mac har varit i kontakt med Apples huvudkontor i Paris och Stockholm per telefon och fått lite mer information kring dagens lanseringar.

Oscar Bjers blev lite förvånad när vi ringer och vill ha mer information om dagens lanseringar - han var inte medveten om att Apple USA redan släppt nyheten till allmänheten.

Erik Stannow som är Product Marketing Director Europe och sitter i Paris har mer teknisk information kring dom nya modellerna:

- Nya Power Macintosh G4 serien är uppdaterad och har INTE lika hög ljudnivå som den tidigare modellen som många valde att kalla "vindtunneln". Erik har inte exakta specifikationer på vad som gjorts men kan bekräfta att man lyssnat på kritiken ifrån användare världen över.

- Erik bekräftar också att man inte bytt processor utan att man använder Power PC 7455 G4 även i dom nya modellerna.

- Oscar tipsar oss om att nya 1GHz och dual 1.25GHz modellerna finns för leverans i slutet på februari och 1.42GHz kommer under mars månad.

- Erik förklarar varför man valde dual 1.25GHz modellen av Power Macintosh G4 som grund för deras fortsatta OS9 stöd. "Den har längst livslängd och erbjuder och en rejäl prestandaökning den dag kunden väljer att uppgradera till MacOS X."

- Idag lanserades en ny bildskärm: 20" Cinema Display. Erik berättar: "Apples kunder har alltid krävt mest av sina bildskärmar. När den genomsnittliga PC-användaren gick ifrån 15" till 17" så körde Macanvändare 19" eller 21". Vi var först att gå över till TFT-skärmar och nu vill våra användare ha mer yta på skrivbordet. 15" är alldeles för litet för våra kunder och vi erbjuder inte längre den produkten i vårt sortiment. 17" är bra för många applikationer men vi är helt övertygade om att nya 20" Cinema Display kommer att bli en riktig storsäljare. Den är tillräckligt stor (större effektiv bildyta än en traditionell 21" CRT) och har tillräckligt hög upplösning för att köra alla populära programvaror. Priset är helt rätt: 12.794 kronor exkl moms.

Många kunder har längtat efter en 23" Cinema Display HD men priset har varit för högt för dom flesta. Nu chockar vi med att sänka priset till 19.996,- exkl moms och vi vet att fler kommer ta steget till en rejäl 23" bildskärm."

En pressrelease finns att läsa på Apples sida:
http://www.apple.com/pr/library/2003/jan/28pmg4.html

Vi tackar för samtalet och återkommer om det finns fler frågor ifrån medlemmarna på 99mac.

Rättelse: leveranstiderna är uppdaterade pga ett missförstånd.

-- Du läste det först på 99mac.com --

[ 28. Januari 2003, 17:05: Meddelandet ändrat av: Martin Björnström ]

Kommentarer
61 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.