Kostnadsfri obegränsad lagring försvinner från Google Photos

Vad som har varit för bra för att vara sant länge nog kommer nu att justeras till nästa sommar. Nämligen Googles kostnadsfria lagring som varit obegränsad för komprimerade foton.

Google Photos är en av de mest populära och enklast rekommenderade lagringstjänsterna. Även om tjänsten har komprimerat foton och video har de tillhandahållit gratis obegränsad lagring för just de med ett konto på endast 15GB. Men nu kommer detta att förändras och oavsett upplösning på bild och video kommer vi nu att behöva betala för att kunna använda mer lagring än 15GB.

Google ger sina användare tid på sig att förbereda sig inför förändringen som kommer att ske den 1 juni 2021 och även om man har laddat upp foton innan dess som har använt sig av Googles komprimering kommer dessa inte räknas in som belastning på ens konto efter datumet. Så med andra ord lär det bli en ganska smärtfri förändring för de flesta och de som använder en Google Pixel kommer fortsätta ha en obegränsad lagring.

Via: Wired

Skriven av Marcus Larsson

Fitbit har lanserat sitt senaste aktivitetsarmband Charge 5 och den är fullmatad med sensorer och sätt att mäta sina hälsovärden.

Äntligen fredag och inte nog med att många av oss får chans att vila upp oss från arbete utan iPhone 13-serien är äntligen här.

Ett nytt iOS - nya buggar. Senast buggen i operativsystemet till iPhone hindrar användare från att styra AirPods Pro.

Ryktena visade sig stämma och EU skyndar nu på processen med att se till att mobila produkter delar samma laddningsport.

Att slippa kablar är alltid trevligt och något så vanligt som magneter kan nu göra att vi slipper det i allt större utsträckning.

Tillbehörstillverkaren mophie har lanserat två nya produkter som underlättar livet för oss när det kommer till laddning.