Apples billigaste bärbara får bättre resultat i Geekbench än den dyraste

Snart lanseras Apples första datorer med deras egna M1-processor och nu har Geekbench-mätningar dykt upp på nätet och MacBook Air ser ut att vara en riktigt snabb rackare.

Många förväntade sig att Apples första lansering i deras övergång till Apple Silicon skulle få ett namn med bokstavstillägg till A14. Så blev det inte utan namnet M1 blev Apples första chip att sitta i tre utav Apples Mac-datorer. Redan innan eventet kom resultat ut från Geekbench som påstods vara det nya chippet och resultaten som nu dykt upp för en MacBookAir10,1 visar att de tidigare inte alls var långt ifrån.

En MacBook Air med M1 tillsammans med 8GB minne kostar 12 495 kronor och en MacBook Pro 16 tum med en Intel i9 2,3Ghz och 32GB minne kostar ungefär 40 000 kronor. Det intressanta i den jämförelsen är att enligt resultaten från Geekbench så har MacBook Air som kostar nästan 30 000 kronor mindre klart bättre prestanda med sin M1. Dock ska man veta att troligtvis har MacBook Pro en fördel i sitt diskreta grafikkort och vi vet ju inte vad ett Geekbench-resultat betyder för en Mac med Apple Silicon och Big Sur. Men vi väntar spänt på att få se hur det nya chippet agerar i riktiga scenarion.

Via: MacRumors, bilder på mätningar från Geekbench

Skriven av Marcus Larsson

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.

Nu har Apple haft sitt oktober-event med nya datorer. Till de nya datorerna måste vi ju också ha en ny version av macOS, här är Monterey.

Trots att vi inte officiellt kan köpa HomePod mini i Sverige är det en ganska populär produkt bland de största fansen, nu kommer den i fler färger.