FDA godkänner en app till Apple Watch som stoppar mardrömmar

Hur låter det med en app som stoppar en från att plågas igenom mardrömmar? Det är precis vad FDA har godkänt - men det kommer att krävas ett godkännande från läkare.

En app som endast får användas av personer med PTSD (posttraumatiskt stressyndrom) har nyligen blivit godkänd av den amerikanska livsmedel- och läkemedelsmyndigheten FDA. Appen mäter av puls och rörelser för att avgöra om det är en mardröm som personen plågas av.

När den läser av att personen är orolig och stressad i sömnen på grund av mardrömmar vibrerar Apple Watch tills man vaknar och appen utnyttjar servrar där passande sömnprofiler tas fram individuellt. För att få tillgång till appen krävs ett godkännande av läkare.

Via: PhoneArena

Skriven av Marcus Larsson
Kommentarer
5 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.

Nu har Apple haft sitt oktober-event med nya datorer. Till de nya datorerna måste vi ju också ha en ny version av macOS, här är Monterey.

Trots att vi inte officiellt kan köpa HomePod mini i Sverige är det en ganska populär produkt bland de största fansen, nu kommer den i fler färger.