Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Recension:

Kishi från Razer gör vår iPhone till en spelkonsol

iPhone klarar idag av rätt grafikkrävande spel men skall vi vara ärliga så är det inte helt kul att spela med touchkontroller.

Det finns flera lösningar idag för att slippa spela spel med touchkontroller och vi kan bland annat koppla ihop vår iPhone med en Xbox eller Playstation-kontroll. I den här recensionen tar vi en närmare till på en produkt från Razer som heter Kishi.

Design och funktion

Vi möts av en rätt klassisk design när det kommer till placering av triggers, styrspakar och knappar. Kishi är genomgående i plast och har en vikt på 163 gram och det fina med Kishi är att den mer eller mindre passar alla iPhone-modeller på marknaden. Den fälls ut genom att dra i två spakar på baksidan och sedan kopplas den in i lightningporten på vår iPhone. Vi har testat passformen med en iPhone 12 och iPhone 12 Pro Max och det fungerar helt utan några problem. Har du däremot en iPhone 12 Mini så passar den inte utan är helt sonika för liten. Kishi behöver aldrig laddas utan den får ström från vår iPhone och skulle vår iPhone börja sina på batteri så kan vi koppla in en lightningkabel direkt i Kishi som sedan skickas vidare till vår telefon.

Kishi öppnar upp en helt ny värld

Vi måste säga att det verkligen blir en helt annan känsla att spela spel på Apple Arcade eller från App Store med Kishi. Styrspakarna gillar vi skarpt och genomgående känns det som ett riktigt bra bygge. Det enda vi egentligen stör oss lite på är att knapparna på ovansidan som även kallas triggers är lite svampiga och inte så sköna att trycka ned. Tack vare att Kishi vecklas ihop så är det otroligt lätt att alltid ha med den i väskan och det känns verkligen som att vi sitter och spelar på en PSP eller liknande. Samtliga spel vi har testat har verkligen bjudit på en helt ny upplevelse tack vare kontrollen. Vi har suttit i timmar med Oceanhorn 2 som finns på Apple Arcade utan att bli trötta eller få ont i händer eller fingrar. Vi märker inte heller av någon latency utan varje inmatning sker direkt utan någon fördröjning. Att spela på iPhone har egentligen aldrig varit ett alternativ för oss men intresset har verkligen väckts nu.

Sammanfattning

Med Kishi tar vi verkligen mobilspelandet till nästa nivå och att spela på vår iPhone 12 Pro Max är en trevlig upplevelse. Att Kishi tar ström direkt från vår iPhone är ett stort plus då det är en sak mindre att komma ihåg att ladda. Det enda negativa vi har att säga om denna är att knapparna på ovansidan (triggers) är lite svampiga jämfört med resterande delar på kontrollen. Men gillar du att spela mobilspel så kan vi inget annat än att rekommendera Kishi. Prislappen ligger mellan 999-1200 kronor och går bland annat att köpa hos Amazon.

➕ Fördelar

  • Väldig liten och smidig

  • Passar mer eller mindre alla iPhone-modeller

  • Inget inbyggt batteri

➖ Nackdelar

  • Svampiga triggers

  • Det tar ett par försök innan man lär sig hur den vecklas ihop

Namn
Kishi
Tillverkare
Razer
Funktioner
Lightningkontakt så iPhone kan laddas medans vi spelar, går att fälla ihop, klickbara thumbsticks, får ström via telefonen
Kompatibla telefoner
iPhone 6+, 6S, 7+, 8+, iPhone X, XR, XS, XS Max, iPhone 11, 11 Pro, 11 Pro Max, iPhone 12, iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max
Anslutning
Lightning
Strömförsörjning
Telefonen som vi kopplar ihop den med
Pris
Mellan 999-1 200 kronor

Recensionsexemplar från Razer

Skriven av Marcus Attefors

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.