Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple sänker provisionen för mindre företag i App Store

Apple har varit uppe i hetluften för att många anser att de tar ut för höga avgifter i sin digitala butik App Store.

Idag meddelar Apple via ett pressmeddelande att de sänker avgiften från 30 till 15 procent för alla mindre bolag. Så är du en utvecklare med intäkter under en miljon dollar per föregående räkenskapsår så sänks provisionen till 15 procent. I sin pressrelease skriver Apple:

  • Befintliga utvecklare med intäkter på upp till en miljon US-dollar från alla sina appar under 2020 samt nya utvecklare på App Store kan gå med i programmet och dra fördel av den lägre provisionen.

  • Om en deltagande utvecklare överstiger intäktsgränsen på en miljon dollar tillämpas den ordinarie provisionen under resten av året.

  • Utvecklare som under ett kalenderår redovisar intäkter på mindre än en miljon dollar kan på nytt kvalificera sig för den 15-procentiga provisionen på 15 procent för det nästkommande året.

Apple skriver även att mer detaljer om detta kommer att presenteras under december men de grundläggande kriterierna är de som ni kan läsa ovan. App Store Small Business Program drar igång den 1 januari 2021.

Källa: Apple Bild: Apple

Skriven av Marcus Attefors

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.