En demonstration på hur mycket 8GB minne klarar av med M1

Det har blivit lite av en gåta för alla hur mycket minne vi kommer att behöva med Apple Silicon och ett sätt är att mäta sig med den här demonstrationen.

Stephen Hall från 9to5mac har lagt vantarna på basmodellen av MacBook Air och gör sitt yttersta för att få det enhetliga minnet på 8GB att krokna. För de som vet ungefär vad de behöver i en Mac med Intel kan ju ge sig på att starta 12 appar, 6 fönster i Safari med 24 flikar öppnade och 6 av dessa spelar 4K-videor på YouTube. Med Slack i fullskärm, Spotify igång och Monosnap att ta skärmbilden så började till slut hans MacBook Air att protestera och sakta ned.

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.

Två av apparna emulerades dessutom i x86 med Rosetta 2. Stephen Hall berättar också att det enda som krävdes för att snabbt få tillbaka sin MacBook Air i normalfart var att döda flikarna med YouTube. Sedan berättar han även att sitt lilla experiment tog ungefär en kvart och han startade med 100 procent batteri och efter den intensiva kvarten visade den samma siffror. Ni kan läsa mer om Stephen Hall och hans experiment i att förstå vad minnet i Apple Silicon betyder och hur mycket vi kan behöva hos 9to5mac.

Skriven av Marcus Larsson
Kommentarer
6 svar

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.

Nu har Apple haft sitt oktober-event med nya datorer. Till de nya datorerna måste vi ju också ha en ny version av macOS, här är Monterey.

Trots att vi inte officiellt kan köpa HomePod mini i Sverige är det en ganska populär produkt bland de största fansen, nu kommer den i fler färger.

M1 Pro och M1 Max är här och mer kraftfulla än någonsin och dessutom kommer de sitta i senaste generationen av MacBook Pro.