Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Recension:

Vi testar Brydge Pro+ till iPad Pro

Är du inte helt sugen på att lägga en bit över 4 000 för Magic Keyboard till iPad Pro? Vi har spanat in Brydge Pro+ som kostar ungefär hälften av den summan.

Design som tilltalar

Vi Apple-människor gillar färgerna silver och space grey och det vet tredjepartstillverkarna vid det här laget. Så självklart kommer Brydge Pro+ i en klassisk rymdgrå färg som matchar vår iPad Pro perfekt. Tangentbordet är i aluminum och helt ärligt ser det nästan ut som undersidan på en MacBook Pro då den klassiska urfräsningen i mitten även är där.

Funktioner

Brydge Pro+ ansluter via Bluetooth 4.2 och har ett bakgrundsbelyst tangentbord där vi kan justera mellan totalt tre olika ljusstyrkor. Det erbjuds en batteritid på upp till ett år på en laddning och när det sedan är dags att ladda upp tangentbordet så görs det via USB-C. Något som är väldigt trevligt är att tangentbordet går att luta från 0 till 180 grader så om vi vill kan vi vinkla ned det platt på bordet så vi kan anteckna med Apple Pencil utan att behöva ta bort vår iPad Pro från tangentbordet. Översta raden på tangentbordet bjuder även på smarta snabbknappar för iPadOS där vi bland annat kan justera volym och ljusstyrka, släcka iPaden och komma direkt till hemsskärmen.

Så hur är det att använda Brydge Pro+?

Att skriva på Brydge Pro+ är en trevlig upplevelse med sköna tangenter som även är relativt tysta. Något som vi har saknat med Magic Keyboard till iPad Pro är justering av ljusstyrka och volym och det är väldigt tacksamt att Brydge har gett oss snabbknappar för detta. Något vi däremot inte är så förtjusta i är den dedikerade Siri-knappen som hittas längst ned till vänster på tangentbordet. Vi kommer åt den knappen i tid och otid och då avbryts det vi skriver för att Siri dyker upp och vill socialisera.

En annan sak vi måste prata om är den inbyggda styrplattan som finns på Brydge Pro+. Den är helt klart en av de skönaste vi testat på tredjepartstangentbord men vi blev besvikna när vi såg att styrplattan inte har stöd för gesterna i iPadOS. Det betyder att vi inte till exempel kan svepa upp med tre fingrar för att stänga en app, eller åt sidan för att hoppa mellan apparna som är öppna. Brydge kommer förhoppningsvis lösa detta framöver och skicka ut en ny uppdatering via sin app Brydge Connect, men vi tycker nog att det borde ha varit på plats redan.

Vår iPad Pro är inte längre så portabel

Brydge Pro+ väger in på hela 690 gram och adderar 6,8mm på tjockleken vilket gör att vår iPad Pro blir ungefär lika tjock som en 13" MacBook Pro. På skoj så slängde vi upp nya MacBook Pro 13" med M1 på vågen och den väger 1375 gram. Vår iPad Pro 12,9" med Brydge Pro+ väger in på 1322 gram. Så med tangentbordet på känns och ser vår iPad Pro ut som en MacBook Pro vilket tar bort lite av ens förväntan om att iPad skall vara tunn, smidig och relativt lätt.

Sammanfattning

Brydge Pro+ är ett skönt tangentbord att skriva på och har ett av de skönaste styrplattorna vi testat från en tredjepartsutvecklare. Men tyvärr är tangentbordet både tungt och adderar en hel del på tjockleken. Vi tycker även det är tråkigt att de inte har stöd för de nya gesterna. Att vi kan vinkla tangentbordet hela 180 grader är något vi helt klart saknar på Magic Keyboard så skall du både rita och skriva så är Brydge Pro+ ett bra alternativ. Har du din iPad mestadels hemma och skriver mycket och gester inte är en dealbreaker så kan detta helt klart vara ett alternativ.

Brydge Pro+ finns till både iPad Pro 11" och 12,9" och passar både 2018- och 2020-års modell. Prislappen för Brydge Pro+ som vi har testat till iPad Pro 12,9" kostar i skrivande stund cirka 2 699 kronor. Vill du läsa mer och kanske köpa Bridge Pro+ kan du göra det hos Brydgenordic.se.

➕ Fördelar

  • Snygg design

  • Sköna tangenter och styrplatta

  • Smidiga snabbknappar på toppen

➖ Nackdelar

  • Väger en hel del och gör vår iPad lite väl tjock

  • Inget stöd för gester

Skriven av Marcus Attefors
Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.