Virtuellt Windows 10 ARM fungerar bättre på Mac Mini än Surface Pro X

M1 fortsätter att förbluffa när det nu visar sig att den kan driva Microsofts operativsystem virtuellt och ändå fördubbla prestandan mot Microsofts hårdvara.

YouTube-profilen Martin Nobel har lyckats installera Microsofts operativsystem för ARM på en Mac Mini och det fungerar ganska bra. När han kör Geekbench visar den sig dubbla poängen för det singelkärniga resultatet och får 2 000 poäng mer i det flerkärniga mot Surface Pro X som kommer med operativsystemet Windows 10 ARM och kostar ungefär lika mycket som MacBook Air.

Det finns än så länge inget officiellt sätt att köra Windows 10 på Apple Silicon men flera hemmasnickrade lösningar har kommit tillsammans med flera utvecklares löften om att möjligheten snart ska släppas.

Via: 9to5mac

Skriven av Marcus Larsson

Det är bara dagar bort tills höstens andra event och vi går igenom vad vi tror kan visas upp av Apple på måndag.

Har du ett par AirPods Pro och har problem med knaster i lurarna? Då kan du ha rätt till gratis reparation.

Inför eventet på måndag har flera rykten cirkulerat om Apples kommande bärbara kraftpaket som tros introducera nästa Apple Silicon-chip.

Det har länge ryktats om att nya MacBook Pro-modeller med ett helt nytt M1X- eller M2-chip ska lanseras denna höst och nu kan det finnas ett datum.

Visst är det väl så att vi alltid har för få laddare eller alldeles för många kablar liggandes i stora ormbon? Men vi har kanske hittat en lösning på det.

Tile kommer med en ny produktserie och nya säkerhetsfunktioner, vi har testat Pro, Mate, Slim och Sticker taggarna.