Recension:

Vi testar Gear4-skal till årets iPhone-modeller

Det ZAGG-ägda företaget Gear4 som är Englands största leverantör av mobilskal har lanserat årets skal till iPhone-12 serien.

Något Gear4 har tänkt på i dessa tider vi lever i med Covid-19 är att de har lagt till RepelFlex® Antimikrobiell för att skydda fodralets beläggning mot luktframkallande bakterier. Zagg själva skriver på deras hemsida att RepelFlex®, är ett antimikrobiellt medel med egenskaper som är inbyggda för att skydda din höljesbeläggning genom att hämma tillväxten av luktframkallande bakterier och skydda mot nedbrytning från mikroorganismer.

Battersea använder sig av materialet D30 som tagits fram till militären och används till flera olika skyddsprodukter världen över. Idrottare, industriarbetare och nu Gear4. Battersea kommer med en grövre och mer robust design, men har en härlig räfflad yta på baksidan vilket gör att man får ett bra grepp om telefonen. På framsidan av vår iPhone får vi en uppåtbuktande kant runtom hela telefonen vilket gör att skärmen skyddas bra om vi skulle tappa den. Trådlös laddning fungerar utmärkt och Gear4 skriver att den klarar fall på upp till fem meter, något som vi inte hade lust att testa själva.

Crystal Palace klarar även det trådlös laddning och skalet skall skydda vår telefon från ett fall på fyra meter. Även här har Gear4 använt materialet D30. Baksidan är tillverkad i samma PC-material som skottsäkert glas. Vi får en ännu mer slimmad design, TPU (termoplastisk polyuretan) är huvudämnet i detta skal. Vilket gör att vi får ett skal med en slät baksida och en uppbuktande framsida även här. Den släta baksidan är väldigt skön att hålla i och vi får ett kanongrepp tack vare TPU-ämnet och telefonen glider upp och ner ur fickan utan några som helst problem. Crystal Palace finns i transparent samt en regnbågsskimrande färg. Dock har skalet ganska tjocka kanter som gör att den slimmade designen inte känns så slim. Crystal palace ska även vara utvecklat med ett antigulningsmaterial så det kommer er alltså inte gulna med tiden du använder det och det har stöd för MagSafe.

Holborn Slim är ett slimmat skal kommer med en slät baksida i mattsvart färg. Det ligger perfekt i handen och det finns ingen risk att telefonen glider ur våra händer. Gear4 skriver att vi kan tappa telefonen från tre meters höjd, trådlös laddning har det stöd för och givetvis får vi även här materialet D30 så telefonen är skyddad på bästa sätt. Holborn Slim-fodralet är även tillverkat av återvunnen plast och det har stöd för MagSafe.

Sammanfattning

Gear4 har tagit fram ett par riktigt bra skal och har du ett lite tuffare jobb passar dom här alldeles utmärkt då de skyddar telefonen från både stötar och fall. Men de passar även dig som kanske inte lever lika farligt men vi ha ett skal som både är snyggt, ligger bra i handen och är snyggt. Även fast alla skalen ifrån Gear4 är trevliga måste vi nog säga att favoriten är "Crystal Palace". Anledningen till det är att vi får en genomskinlig baksida och på det viset ser vi fortfarande den härliga designen av vår iPhone.

➕ Fördelar

  • Skyddar telefonen otroligt bra

  • Hög kvalité

  • Zagg har tänkt på bakterierna

➖ Nackdelar

  • Battersea saknar MagSafe-stöd

Detaljer:

Skalen ifrån Gear4 hittar ni hos dem flesta återförsäljare men ni kan även beställa dem direkt ifrån Zaggs hemsida.

Battersea
Crystal Palace
Holborn Slim

Skriven av Mathias Severyd

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.

Nu har Apple haft sitt oktober-event med nya datorer. Till de nya datorerna måste vi ju också ha en ny version av macOS, här är Monterey.