Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Recension:

Bose Sleepbuds II - hörlurarna som ser till att du sover

För oss som somnar med hörlurar varje natt och tvingas leta mellan madrasser och kuddar efter dem på morgonen med värk i öronen har nu Bose kommit med räddningen.

Bose försöker hela tiden hitta nya marknader med ljudet i fokus. De senaste åren har de släppt både smarta-hemmet-högtalare och förstås det lite mer udda glasögonen med riktade hörlurar. Något som alltid gör sig bra när Bose ger sig på något är förstås ljudet. Men deras senaste kategori handlar helt om sömnen och hur Bose kan stötta dig att slappna av i alla miljöer.

pic
Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.

I förpackningen

Fodralet som vi får med i Sleepbuds II är så läckert att vi alltid vill ha med oss det. Ett runt fodral i silvergrå aluminium som andas lyx och man för enkelt locket bakåt och de små hörlurarna uppenbaras med belysning runt som även indikerar hur mycket batteri de har kvar. Man får även med en USB-C till USB-A-laddkabel och gummiproppar i tre storlekar för öronen.

Så små - så bekväma

Dessa hörlurar är verkligen små och när vi tar bort gummipropparna så blir detta extra tydligt. De är knappt större än en typisk ärta och det vore förödande att råka tappa en av dessa runtomkring soffan. Men i öronen sitter de som drömmen och för alla som någonsin har försökt att sova med ett par hörlurar vet hur mycket det värker efter bara några minuter mot kudden. Detta är inte ett problem med Sleepbuds II utan de känns knappt och vi kan lätt sova med dessa hela natten.

Appen Bose Sleep

Att para ihop dessa med vår mobiltelefon kräver appen "Bose Sleep". Genom en enkel instruktion i appen är de snart parade med vår iPhone och vi får veta att vi måste ladda hörlurarna i sex timmar innan vi kan börja använda dem. I brist på annat så går vi undertiden igenom appen som är så enkel den kan bli utan att vara för simpel. Det är ett ljudbibliotek med ett fyrtiotal olika ljud i flera olika kategorier där Bose har försökt hitta ljud som passar världens alla människor.

pic
Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.

Ljud för din avslappning

Här kan man hitta allt från torktumlare till regnskog. För alla som någonsin har lyssnat på avslappningsmelodier så finns även dessa i Boses katalog. Min favorit var ljud av en båtmotor på havet. Vi kunde ladda ner femton ljud innan vårt ljudbibliotek sade stopp och man var tvungen att radera för att kunna ladda ner nya.

Nedladdningsprocessen är en ganska långsam historia och man får ha lite tålamod innan dessa ligger tillgängligt att lyssna på. Något som jag personligen saknar är röster eller en lugn cafeteria-miljö då jag nästan alltid somnar till YouTubers som berättar om teknik och är uppfödd med en radio som går hela natten.

Endast Boses ljud

Det man ska veta när man köper Sleepbuds II är att de endast kommer att spela ljud från Bose Sleep-appen. Inget annat ljud går att spela till dessa hur mycket man än vill. Det är garanterat så att Bose haft mycket professionell hjälp med att ta fram de mest avkopplande ljud som finns men det hade inte skadat att kunna använda dessa för annat ljud också. Då de är perfekta att ligga och lyssna i med huvudet mot kudden.

Ljudmaskering hela natten

Bose har istället för aktiv brusreducering sett till att hörlurarna täpper till såpass att de maskerar ljudet utifrån. Det gör de faktiskt ganska bra och sedan finns det ljudspår under kategorin brusreducering som ska hjälpa till ännu mer att tysta ljud utifrån. Det går att ställa in att hörlurarna stänger av ljudet efter en viss tid eller att de fortsätter spela under hela ens sömn.

Även larm går att ställa in som ger en lätt signal i öronen till morgonkvisten. Det är faktiskt ett väldigt behagligt sätt att sova på och den kategorin människor som dessa riktar sig till vet nog redan nu att dessa skulle passa dem. Det går även att ha ett telefonfritt läge för de som föredrar att stänga av luren om natten. Då är det bara att starta ljudet man vill ha i öronen för natten och sedan stänga av sin mobiltelefon.

Batteri och laddning

Hörlurarna har hela tio timmars speltid och täcker allas behov. Laddning tar även sin tid men eftersom dessa endast ska bäras under natten gör det inget att de tar sex timmar att ladda upp. Batterifodralet ger ungefär 2-3 laddningar men vi har märkt att hörlurarna verkar dra en del ström även när man inte använder dem. Det är också synd att det där vackra fodralet inte kunde stå och laddas på en trådlös laddningsplatta under dagen utan kan endast laddas med USB-C.

Sammanfattning

För er som vet om att det här skulle kunna förbättra er sömnkvalitet så är prislappen inte ens en tanke. Dessa sitter bekvämt i öronen och det tillkommer ett bra bibliotek av ljud att somna till som är framtaget för de flesta människor. Men för er andra så tänk på att det endast går att lyssna på ljuden som Bose bestämt.

➕ Fördelar

  • Sitter perfekt

  • Bra ljudmaskering

➖ Nackdelar

  • Saknar vissa ljud

  • Saknar trådlös laddning

Tillverkare: Bose
Produkt: Sleepbuds II
Anslutning: Bluetooth 5.0
Laddning: USB C
Färger: Vit
Batteritid: 30h totalt, hörlurar 10h, laddningsfodral 20h
Ingår: Hörlurar, laddningsfodral, tre storlekar för öron, USB-C-laddningskabel
Pris: 2 999 kronor

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.
Skriven av Marcus Larsson

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.