Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Recension

Vi testar biologiskt nedbrytbara skal från Wilma

Vi har fått lite fler skal att testa till årets iPhone-modeller och idag skall vi ta en titt på några från bolaget Wilma.

Pärlan Fritz och David Malmqvist startade Wilma 2018 och idag driver EcoFashionAvWilma som skapar sin magi på Östermalm i Stockholm. Och vi måste ändå säga att det är ett stort plus att dom tänker så mycket på miljön med sina produkter.

Skalen har ett 100 procent nedbrytbart material och sitter perfekt runt vår iPhone. Skalet har ett härligt material som känns skönt i våra händer. Vi får ett perfekt grepp om telefonen och det finns ingen risk alls att telefonen glider ur våra händer. Vi kommer enkelt åt laddkontakten och knapparna på sidorna av telefonen känns lika sköna att trycka på som om vi inte hade något skal alls på och prislappen för dem här skalen ligger på 299kr.

Skalen kommer i flertalet färger så som Landscape, Coal, Glacier, Blå, Svart, Clover, Canyon, Röd och Grön.

Skalen fungerar med både vanlig Qi-laddning samt MagSafe. Vi får en upphöjd kant på baksidan av skalet runt kamerabumpen som skyddar när vi lägger ner iPhonen på bordet. På framsidan får vi en liten kant upp över kanterna som inte skyddar lika bra som andra skal om vi gillar att lägga telefonen upp och ned på bordet.

Sammanfattning

Helt underbara skal som finns i flera härliga färger och skulle vi tappa bort våra skal i skogen behöver vi inte vara oroliga att dem ska skada miljön då dom bryts ner tack vare att dom är biologiskt nedbrytbara till hundra procent.

➕ Fördelar

  • Design och antalet färger

  • Stöd för MagSafe

  • 100% biologiskt nedbrytbara

➖ Nackdelar

  • Ska vi hitta något negativt så måste det nog vara valet av färger, med så många val blir det alldeles för svårt att välja att man nästan bara måste köpa alla - vilket kan bli dyrt

Skalen ifrån Wilma går att köpa hos flera återförsäljare, men enklast är direkt ifrån deras egna hemsida EcoFashionAvWilma och prislappen ligger på 299kr

Skriven av Mathias Severyd

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.