Upplopp i iPhone-fabrik orsakade skador för flera miljoner dollar

Efter att anställda hävdat att de inte mottaget den lön de blivit lovad vände de sin ilska mot iPhone-fabriken.

En av Wistrons fabriker i Indien som jobbar för Apple med tillverkning av iPhone har efter protester om utebliven lön resulterat i upplopp på fabriken. Över 2 000 personer som är anställda av Wistron deltog i upploppet som skedde under nattskiftet den 11 december. Deltagande förstörde både inredning och tände eld på bilar som fanns parkerade utanför.

Efter upploppet stoppade Apple sin produktion i fabriken och startade en intern utredning tillsammans med lokal polis. Tidiga röster talade om skador för 56 miljoner dollar men Wistron gick snabbt ut och dementerade dessa rykten med att det är kostnader mellan 3.5 till 7 miljoner dollar i skador.

Via: appleinsider

Skriven av Marcus Larsson
Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.

Nu har Apple haft sitt oktober-event med nya datorer. Till de nya datorerna måste vi ju också ha en ny version av macOS, här är Monterey.

Trots att vi inte officiellt kan köpa HomePod mini i Sverige är det en ganska populär produkt bland de största fansen, nu kommer den i fler färger.