Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Recension:

Aqara Camera Hub G2H - en perfekt start till det smarta hemmet

Aqara Camera Hub G2H är både din gateway, övervakningskamera, ljud- och rörelsesensor. Detta gör detta till en perfekt start till den som ska starta sitt smarta hem.

Xiaomis dotterbolag Aqara har just fått tillökning med en inomhuskamera - eller ska vi kalla det en ny hubb? För det är nämligen så att Aqara Camera Hub G2H är både och. Dessutom har den stöd för HomeKit.

I förpackningen

För 799 kronor kommer Aqara Camera Hub G2H med en microUSB-kabel som passar ingången på baksidan av kameran tillsammans med en 5 volts strömadapter som följer med. Utöver detta så medföljer manualer och en magnetplatta med dubbelhäftande tejp att fästa på platsen man vill ha kameran. Botten av kameran fästs sedan enkelt på plattan och sitter tryggt. Eftersom botten av kameran består av en magnet kan man sätta kameran där en magnet fäster.

Charmigt utseende

Xiaomis produkter bär allt som oftast en stilren och charmig design i en vit och slät färg. Det gör även Aqaras kamerahubb med sitt rundade utseende som påminner lite om minonerna. Den har en fot nedtill som går att veckla ut till önskad höjd upp till 5 centimeter och som även går att snurra i 360 grader. Det enda som stoppar vissa vinklar och lägen är den utstickande kabeln som är lokaliserad långt ner på baksidan. På undersidan hittar vi plats för SD-kort upp till 32GB som gör det möjligt att lagra videoinspelningar och ett litet hål för att återställa kamerahubben.

Appar, Aqara och appar

Aqara har varit synonymt med att vara Xiaomis smarta hemmet-produkter som haft stöd för HomeKit. Deras Mi Home-produkter har dock fungerat att lägga in i HomeKit genom en Aqara-hubb men med appen Mi Home. För den här är det dock endast appen Aqara Home som fungerar när kameran ska läggas till i HomeKit. Det man har lärt sig nu är att det smartaste sättet att se vad som är kompatibelt i Xiaomis alla appar är genom att kolla i appen som man har installerat hubben i. Det vi märker snabbt är att det är mycket färre produkter i Aqaras app men det är ändå tillräckligt för att stilla mångas smarta hemmet-behov.

Hem ljuva HomeKit

Under årets gång har fler och fler kameror fått stöd för HomeKit och mycket är nog tack vare HomeKit Secure Video. Funktionen som ser till att all video krypteras och låses till ens eget iCloud och de man givit tillåtelse. Det är väldigt få kameror som ligger i den här prisklassen med stöd för just detta. Då den dessutom agerar hubb ser den även till att lägga in framtida Aqara-kompatibla prylar i HomeKit. Men det man måste tänka på för att kunna använda HomeKit Secure Video är att man måste ha en lagringsplan på minst 200GB i iCloud.

1080p, tvåvägskommunikation och mörkerseende

Kameran kommer med en upplösning på 1080p med 140 graders vinkel och fångar upp det mesta. Den har självklart mörkerseende och med både mikrofon och högtalare har den även tvåvägskommunikation. Det som dock gör att den sticker ut lite extra är möjligheten att hålla in en knapp på toppen för att spela in ett kort videomeddelande till familjemedlemmar som man delar kameran med. Även om det kanske aldrig skulle brukas flitigt av någon när alla är så snabba med att skicka ett klassiskt meddelande så är det åtminstone ett charmigt plus.

Allt man kan begära från en kamera

Kameran filmar i full HD eller 1080P vilket är mer än tillräckligt för en inomhuskamera och HomeKit har än så länge inte stöd för mer. Det finns väldigt få kameror i den här prisklassen som erbjuder så mycket som Aqara Camera Hub G2H gör. Bara som kamera är den väldigt prisvärd och har mer funktioner än många andra i dyrare prisklasser. Den kostar ungefär som ett typiskt startkit till smarta hemmet men man får istället för lampor med en övervakningskamera som kan agera ljud- och rörelsesensor.

Sammanfattning

Vi rekommenderar den här starkt till alla som vill ha en kamera med HomeKit Secure Video i sitt etablerade smarta hem och ännu mer till den som är ute efter att starta sitt smarta hem. Här får man både en övervakningskamera, rörelsesensor och hubb för 799 kronor. Med Aqaras prisvärda bibliotek av smarta hemmet prylar är det verkligen en perfekt start.

➕ Fördelar

  • Väldigt prisvärd!

  • Enkel installation

➖ Nackdelar

  • Xiaomis olika märken förvirrar

Tillverkare: Aqara
Produkt: Camera Hub G2H
Kamera: 1080P med 140° vidvinkel
Anslutning: Micro USB
Strömförbrukning: 5W (MAX)
Trådlös anslutning: Wi-Fi IEEE 802.11b/g/n 2.4GHz Zigbee
Färger: Vit
Lokal lagring: Micro SD upp till 32GB
Ingår: Micro USB-kabel, 5V USB-strömadapter, magnetfäste
Pris: 799 kronor

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.
Skriven av Marcus Larsson
Kommentarer
2 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.