Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Recension:

Vi har testat barnklockan X5 Play

Våra barn är det mest ovärderliga vi har och tack vare tekniken kan vi hålla lite bättre koll på de små liven när de inte är i närheten av oss.

I höstas testade vi XPLORA 4 som vi inget annat än kunde rekommendera till alla oroliga föräldrar i vårt avlånga land. Nu är uppföljaren här och det är dags att se vad som har förbättras.

Design

Designmässigt har det det inte hänt så mycket men placeringen av kameran har flyttats till högra hörnet, en knapp på sidan har tagits bort, armbandet har en ny design och den har nu en lite rundare form än innan. Vi tycker helt klart att ändringarna är till det bättre och det gav klockan ett lyft.

Så vad är nytt på insidan?

Även här är det inte speciellt stora förändringar mot föregående modell men vi har fått lite bättre batteritid, en IP68-klassificering och den kommer med en ny plattform som heter Goplay. Hela plattformen kommer man åt via webbläsare och där kan barnet belönas för att ha rört på sig. För mynten som man får kan man köpa saker i deras shop som då är ett incitament för att få våra barn att släppa surfplattan och gå och leka istället. I shoppen går det att lösa in sina mynt mot kikare, LEGO, tangentbord och mycket mer. Prislappen för X5 Play är 1995 kronor sen tillkommer avgifter för abonnemang.

Sammanfattning

Har du en XPLORA4 idag så är det svårt att motivera en uppgradering men om du inte har haft en sedan tidigare så är X5 Play en riktigt bra barnklocka. Tack vare klockan kan vi alltid kontakta vårt barn och se var hen befinner sig. Det underlättar rejält när vi skall hämta barn från skolan, kompisar och mycket mer. Även den nya Goplay-plattformen är ett roligt tillskott som helt klart får våra barn att röra på sig lite mer. Ni som är helt nya kring barnklockor kan läsa vår recension av XPLORA4 där vi mer genomgående går igenom klockan och dess funktioner genom att klicka här.

➕ Fördelar

  • Snyggare design än sin föregångare

  • En otrolig trygghet att kunna nå vårt barn hela tiden

  • Enkel app och roligt med plattformen Goplay

➖ Nackdelar

  • Väldigt få skillnader från förra modellen

  • Lite fler appar i klockan hade inte skadat

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.
Skriven av Marcus Attefors

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.