Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Recension

Vi testar Jays nya T-Seven True Wireless

Undertecknad testade för en tid sedan Jays f-FIVE True Wireless och var inte speciellt imponerad, idag tittar vi närmare på deras nya T-Seven True Wireless.

I förpackningen

När vi öppnar upp förpackningen möts vi av ett relativt stort laddfodral och vi kan inte låta bli att småskratta när vi plockar fram hörlurarna och ser designen. Vi är så vana vid designen från Apples AirPods Pro att vi lätt jämför med dem och designen är snarlik. Men det som gör dem lite extra ögonfallande är den läckra svarta färgen som de har. I förpackningen hittar vi också en USB-C-kabel, tre sorters öronproppar samt en liten beskrivning på insidan av kartongen hur vi ska styra dom med dess touch-knappar.

Ljud och passform

Ljudet imponerar och vi får ett fylligt ljud med kraftfull bas som verkligen lyfter musiken, och även om vi inte får någon egen app till dem här hörlurarna där vi kommer åt en equalizer så bjuds det på ett välbalenserat ljud där vi hör detaljerna i låtarna. Vid samtal får man ett klart och rent ljud och med dubbla mikrofoner hörs vår röst tydligt. När vi lyssnar på musik och slår på brusreduceringen genom att hålla inne touchknappen på höger hörlur i två sekunder överraskas vi över hur pass mycket bättre ljud vi får. Väljer man bara rätt öronproppar så kommer de att sitta som gjutet i öronen och vi har testat att både springa och headbanga till lite Metallica.

Brusreducering

Som med många andra trådlösa hörlurar idag kommer de med aktiv brusreducering. Vi får med T-Seven en helt okej brusreducering, men den är ändå så pass bra att den stänger ute ljudet från bilar och tåg när vi är ute och rör på oss, men sitter vi på tåget kan vi höra omgivningens surr ganska tydligt.

Kontroll och funktioner

Hörlurarna styrs med hjälp av touch på vardera hörlur och på den vänstra hörluren kan vi höja och sänka volymen samt aktivera Siri. På den högra kan vi byta låt, styra samtal samt aktivera eller avaktivera ANC genom att hålla två sekunder på touchknappen.

Batteri och laddning

Fem timmars speltid utlovas och det ser ut att stämma enligt våra tester. Att ladda dem går fort, endast 1,5 timme behövs i laddfodralet för att få dem fulladdade. När laddfodralet har slut på batteri så tar det 1,5 timme att ladda upp och tillsammans med laddfodralet får vi upp till 20 timmars total speltid. Laddning av fodralet gör vi via USB-C eller på en trådlös Qi-laddare. På framsidan av fodralet finns fyra LED-dioder som visar hur mycket batteri som finns kvar.

Sammanfattning

Trots det stora laddfodralet som är omöjligt att ha i framfickan på våra jeans kommer undertecknad hålla kvar vid T-Seven. Det bjuds på ett välbalanserat ljud och en fyllig bas allt för ett relativt lågt pris på 1 499 kronor.

➕ Fördelar

  • Bra ljud

  • Trådlös laddning

  • Brusreducering

  • Sitter bra i öronen

  • Mycket för pengarna

➖ Nackdelar

  • Lite stort laddfodral

  • Kunde varit bättre ANC

Tillverkare: Jays
Produkt: T-SEVEN TRUE WIRELESS
Anslutning: Bluetooth 5.1
Laddning: USB C, Trådlös laddning (Qi)
Färger: Vita, Svarta
Batteritid: 20h totalt, hörlurar 5h
Ingår: Hörlurar, laddningsfodral, tre storlekar för öron, USB-C-laddningskabel
Pris: 1 499 kronor

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.
Skriven av Mathias Severyd

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.