Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Recension:

SuitCase från Twelve South skyddar vår dator

Att släpa med sin dator lite överallt är vi nog många som gör men det finns alltid en risk att de skadas då.

Twelve South påstår sig ha lösningen på detta och deras fodral till MacBook Pro och Air heter SuitCase.

Fodralet är ett hårt skal som har klätts in i ett stilrent grått tyg och handtaget är i läder. Det finns två dragkedjor som är skyddade så vatten inte skall hitta in i fodralet om det börjar regna. Även tyget på utsidan är vattentåligt så vi kan utan att oroa oss hinna ta skydd när regnskuren kommer. När vi öppnar upp fodralet så har vi en förvaringsficka där vi kan placera laddsladdar och dokument men det går inte att få plats med den tillhörande strömadaptern. Insidan av fodralet är i mikromocka som är lent och fint så vår dator mår bra.

Det smidigaste med SuitCase är att vi kan använda datorn utan att behöva ta ut den ur fodralet. Vi drar upp dragkedjorna och öppnar locket och tack vare två gummiband så hålls fodralet på plats. Undertecknad har med sig datorn till och från jobbet varje dag och har sedan innan haft ett vanligt tygfodral. På grund av det har det hänt att jag har slagit i kanten av datorn i både rulltrappan och på stången i tågvagnen. Med SuitCase känns det betydligt tryggare och datorn skyddas verkligen väl i det hårda skalet. Tack vare att fodralet även är snyggt så slipper vi ta med hela portföljen. Den enda nackdelen med SuitCase är att vi gärna hade sett att det var lite tjockare så vi kunde få plats med laddaren också. Nu måste vi varje gång ha med den i jackfickan om vi bara bär på vår MacBook Pro i fodralet.

Sammanfattning

SuitCase skyddar datorn mot stötar och regn och gör det med stil. Fodralet är riktigt snyggt och det osar av kvalité. Att vi kan använda datorn när den är i fodralet är ett stort plus så vi slipper ställa ned datorn på något kladdigt bord eller liknande. Enda nackdelen är att vi hade velat se ett lite tjockare skal så själva laddaren och inte bara kablarna fick plats. Men är du ute efter ett fodral som skall med dig från punkt A till B så är detta verkligen värt att spana in. SuitCase finns till MacBook Pro och Air 13" och kostar 799 kronor och det finns till MacBook Pro 15" och 16" för 899 kronor och går bland annat att köpa hos Lifestylestore.

➕ Fördelar

  • Snygg design

  • Regn- och stöttåligt

  • Kan användas i skalet

➖ Nackdelar

  • Får inte plats med laddaren i fodralet

  • Life fler färgalternativ hade varit trevligt

Skriven av Marcus Attefors

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.