Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Recension

Marshall Monitor II A.N.C. - låt rockfesten börja

Vi tar en titt på Marshalls nya Over-Ear hörlurar Monitor II A.N.C. och är de lika bra som de är snygga?

Med Marshalls nya hörlurar får vi inte bara en snygg design, vi får ett välbalanserat ljud med en bas som gör att det mullrar härligt i huvudet. Oavsett om vi lyssnar på podcasts eller musik så leveras ett krispigt och väldetaljerad ljudbild. Den aktiva brusreduceringen (ANC) imponerar inte riktigt lika mycket på oss som vi hade önskat. Buller från bilar och tåg när vi är ute i trafiken plockar de bort men sitter vi på tåget där det är mycket folk som pratar kan vi fortfarande höra en hel del brus. Brusreduceringen kan vi enkelt aktivera eller avaktivera genom att trycka på ANC-knappen bak på den vänstra hörluren. Får vi ett samtal kan vi använda hörlurarna och ljudet är lika bra här som vid musik eller film - och personerna i andra änden hör oss utan problem.

Batteritiden imponerar med sina 30 timmar när brusreduceringen är aktiverad och kör vi utan brusreducering får vi ut hela 45 timmar. Hörlurarna laddas upp med den medföljande USB-C kabeln och det tar ungefär två timmar att ladda dem. Är vi stressade och har slut på batteri räcker det med 15 minuters laddning för att vi ska kunna använda de i fem timmar. Skulle vi behöva så kan vi även ansluta den medföljande 3,5 mm kabeln och koppla in dem direkt till mobilen eller datorn. Vi styr hörlurarna via Controller-knappen som vi hittar på den högra hörluren där vi sätter på och stänger av dem. Vi kan även höja och sänka volymen. Det går även att byta låt eller om vi så önskar backa tillbaka till föregående låt.

Och med den medföljande appen som vi kan ladda ner via Appstore kan vi ställa in allt från equalizer till hur vi ska styra M-knappen som sitter bak på den högra hörluren. Vi kan även ställa in hur kraftig brusreduceringen skall vara.

För en komplett genomgång av produkten samt hur ni installerar den får ni inte missa vår video recension.

Sammanfattning

Marshall Monitor II A.N.C. är och låter som Rock n Roll. Med sitt välbalanserade ljud och dess bas får vi verkligen ett ljud som är imponerande. De sitter skönt på huvudet och vi har inga problem att låta dessa vila på huvudet under längre perioder. Däremot så är motståndet i bågen lite klent och vi råkar ibland ändra passformen på hörlurarna när vi skall ta på dem vilket kan vara lite av ett störningsmoment.

➕ Fördelar

  • Byggkvaliten

  • Välbalanserat ljud med mycket bas

  • App med egen equalizer

  • Stöd för röstassistent

  • Batteritiden

➖ Nackdelar

  • För lite motstånd i storleksinställningen

  • ANC kunde varit bättre

Recensionsexemplar från Marshall

Namn
Monitor II A.N.C.
Tillverkare
Marshall
Hörlursdesign
Over-Ear
Typ
Stereo 2.0
Anslutning
Bluetooth 5.0
Funktioner
Hopfällbar, Aktiv brusreducering (ANC)
Elementstorlek
40 mm
Vikt
320 gram
Pris
2 190 kronor
Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.
Skriven av Mathias Severyd

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.