Intel visar upp tolfte generations processorer - försöker utmana M1

Intel fortsätter att försöka utveckla nya strategier för att utmana framfarten av ARM i datorvärlden. Genom att kopiera dess teknik kanske de har något som kan utmana Apples kommande chip.

Intel gästade CES i år och gav en försmak på deras kommande processor-familj Alder Lake och även om inga hårda siffror avslöjades så kom det fram att det påminner om en viss konkurrents teknik. Intel började redan att kopiera ARM’s Big.little-teknik förra generationen med arkitekturer för både högpresterande kärnor och energieffektiva kärnor som visade sig fungera otroligt bra för Apples senaste chip M1.

Tillverkningen kommer fortfarande använda sig av 10 nanometer men Intel hävdar att de ska inkludera snabbare transistorer och stabilare strömtillförsel tack vare deras ”Superfin”-teknik. Dessa kommer att släppas någon gång under andra halvan av året och det är nog väldigt troligt att dessa aldrig kommer att sitta i en Mac-dator.

Via: 9to5mac

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.
Skriven av Marcus Larsson
Kommentarer
9 svar

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.

Nu har Apple haft sitt oktober-event med nya datorer. Till de nya datorerna måste vi ju också ha en ny version av macOS, här är Monterey.

Trots att vi inte officiellt kan köpa HomePod mini i Sverige är det en ganska populär produkt bland de största fansen, nu kommer den i fler färger.

M1 Pro och M1 Max är här och mer kraftfulla än någonsin och dessutom kommer de sitta i senaste generationen av MacBook Pro.