Rykte: Apple har en iMac med helt ny design på ingång

iMac har sett likadan ut i alldeles för många år och visst är det dags att göra den lite modern?

Bloombergs egna Mark Gurman säger idag att Apple planerar att släppa en ny iMac med en helt ny design. De nya iMac-modellerna kommer ha en tunn ram runt hela skärmen och den klassiska metallhakan i botten kommer att tas bort. Datorns utseende kommer enligt Gurman påminna om designen vi redan har sett på iPad Pro, iPad Air och nya iPhone 12-serien. Tack vare att mycket av ramarna försvinner så kommer iMac med 21,5"-skärm istället ha mellan 23-24 tum.

Gurman fortsätter med att nya iMac kommer ha en ny generation av Apple Silicon som kommer vara snabbare och ha mer GPU-kraft. Om det även betyder att vi kommer kunna beställa iMac med mer RAM än i MacBook Pro med M1-chippet är oklart. Gurman avslutar med att meddela att de nya iMac-modellerna kommer att lanseras någon gång under 2021.

Källa: Bloomberg, bild: Routenote

Skriven av Marcus Attefors

Ett nytt iOS - nya buggar. Senast buggen i operativsystemet till iPhone hindrar användare från att styra AirPods Pro.

Ryktena visade sig stämma och EU skyndar nu på processen med att se till att mobila produkter delar samma laddningsport.

Att slippa kablar är alltid trevligt och något så vanligt som magneter kan nu göra att vi slipper det i allt större utsträckning.

Tillbehörstillverkaren mophie har lanserat två nya produkter som underlättar livet för oss när det kommer till laddning.

Det ser inte ut som att Fortnite återvänder till App Store inom de närmsta fem åren även om de anpassar sig till reglerna.

iPhones popularitet fortsätter växa och ska nu alltså ha sålt 2 miljarder exemplar sedan den introducerades 2007.