Rykte: Apple har en iMac med helt ny design på ingång

iMac har sett likadan ut i alldeles för många år och visst är det dags att göra den lite modern?

Bloombergs egna Mark Gurman säger idag att Apple planerar att släppa en ny iMac med en helt ny design. De nya iMac-modellerna kommer ha en tunn ram runt hela skärmen och den klassiska metallhakan i botten kommer att tas bort. Datorns utseende kommer enligt Gurman påminna om designen vi redan har sett på iPad Pro, iPad Air och nya iPhone 12-serien. Tack vare att mycket av ramarna försvinner så kommer iMac med 21,5"-skärm istället ha mellan 23-24 tum.

Gurman fortsätter med att nya iMac kommer ha en ny generation av Apple Silicon som kommer vara snabbare och ha mer GPU-kraft. Om det även betyder att vi kommer kunna beställa iMac med mer RAM än i MacBook Pro med M1-chippet är oklart. Gurman avslutar med att meddela att de nya iMac-modellerna kommer att lanseras någon gång under 2021.

Källa: Bloomberg, bild: Routenote

Skriven av Marcus Attefors

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.

Nu har Apple haft sitt oktober-event med nya datorer. Till de nya datorerna måste vi ju också ha en ny version av macOS, här är Monterey.

Trots att vi inte officiellt kan köpa HomePod mini i Sverige är det en ganska populär produkt bland de största fansen, nu kommer den i fler färger.