Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Hela den här artikeln är en annons

Maxa din film och TV-upplevelse utan att byta TV

Du ska såklart alltid satsa på en TV i rejäl storlek och med bra bildkvalité men det finns andra sätt att förhöja din TV-upplevelse som inte kräver en ny TV.

Bra bildkvalité i stort format kommer alltid vara en nyckel för en riktigt mäktig film eller TV-upplevelse. Desto mer närvarande du känner dig i det du tittar på, oavsett om det är en sprakande Hollywood-rulle eller favoritspelet på spelkonsolen, desto roligare blir upplevelsen.

Det finns samtidigt andra sätt för att förhöja inlevelsen utan att behöva uppgradera eller byta TV. Här är några klassiska exempel:

3 snabba tips på hur du förhöjer TV-upplevelsen därhemma

  • Flytta soffan närmare TV:n när det är film/TV-spelsdags

  • Glöm inte ljudet! Kör gärna surroundljud eller iaf en rejäl soundbar

  • Tänk på ljuset, sänk till stämningsbelysning och testa att låta ljus förhöja upplevelsen

När vi pratar om stämningsbelysning är det troligtvis få, om någon, besökare på 99mac som lyckats missa Philips TV-apparater med Ambilight de senaste åren. En teknik som tar färger och ljus från det som visas på din TV och målar upp det på väggen bakom med hjälp av ljusdioder. Detta kan förhöja närvaroupplevelsen i filmer och spel, på gott och ont beroende på material (skräckfilmer kan bli kämpigt), samt kan vara en riktig publikfriare på hemmafesten.

Med Play HDMI Sync Box och Philips Hue Gradient Lightstrip har den bakomliggande tekniken till Ambilight flyttat över till det smarta hemmet och alla TV-apparater. Om du vill kan du få hela vardagsrummet, eller för den delen hela huset, att lysa ikapp med dina favoritfilmer och TV-spel. Att koppla upp hela hemmets belysning till din Sync Box är kanske mer en häftig teknikdemo än populärt därhemma, men underskatta inte känslan av att följa Fotbolls-VM när hela lägenheten lyser lika grönt som mattan!

Koppla dina olika bildkällor som mediaspelare, TV-boxar och TV-konsoler till HDMI-anslutningarna på din Sync Box och anslut sedan Sync Box till HDMI-ingången på din TV.

Glöm inte att alla övriga Hue-lampor du har i ditt hem också går att koppla upp mot HDMI Sync Box.

Häng med i våra kommande artiklar om Philips Hue Play HDMI Sync Box där vi går in mer i detalj kring nya Hue Gradient Lightstrip och hur du kan använda dina smarta lampor i allt från filmer till TV-serier och TV-spel. Berätta gärna om dina egna erfarenheter av Ambilight och Philips Hue Play HDMI Sync Box i kommentarerna.

Skriven av Marcus Attefors

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.