Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Recension:

Jabra Evolve2 85 - lika bra på kontoret som på stan

Videomöten och distansering är en ny vardag för oss alla och med alla digitala möten är det viktigt med bra ljud och en vettig mikrofon, eller hur?

Idag skall vi ta en närmare titt på Jabra Evolve2 85 som är ett par Over-ear-hörlurar som passar lika bra på kontoret som när vi är ute på stan och rör oss.

En diskret design

Hörlurarna är diskret utformade och är genomgående i plast. I huvudbågen har vi ett mjukt skummaterial som är inklätt i konstläder och i öronkuddarna har vi memoryfoam tillsammans med konstläder. Hörlurarna som vi har testat är svarta och det är en stilren design rakt igenom som faller oss i smaken. Tack vare användningen av plast gör att vikten landar på 286 gram.

Massvis av smarta funktioner

Jabra Evolve2 85 kommer med både brusreducering och ”HearThrough” så vi kan båda stänga ute ljud från omgivningen eller välja att höra den. Brusreduceringen i hörlurarna är riktigt bra och stänger ute mycket av bullret vi har när vi sitter på tåg, bussar eller sitter på kontoret. ”HearThrough” fungerar precis som önskat och med läget aktiverat kan vi utan problem höra vår omgivning samtidigt som vi ringer ett samtal eller lyssnar på musik. Evolve2 85 kommer med en utdragbar mikrofon som ligger dold längs ena kåpan och totalt har hörlurarna tio mikrofoner. På varje kåpa finns det även en lampa som lyser rött så fort vi går in i ett möte. Detta är kanske inget som vi använder i stor utsträckning i dessa COVID-tider men helt klart en smart grej för att snabbt visa att man sitter upptagen.

Via deras egna app Sound+ kan vi göra hörlurarna mer personliga både i ljud och funktioner där det finns massvis av alternativ för allt från hur mikrofonen skall fungera till att de skall stänga av musiken om vi tar bort hörlurarna från huvudet.

Så hur är de att använda?

Bakom kåporna hittar vi en 40 mm-högtalare som ger oss en väldigt trevlig ljudbild. Tack vare att de är slutna över öronen så dämpas mycket av ljudet utifrån och aktiverar vi brusreduceringen och drar på en podcast eller lite härlig gubbrock så är det som balsam för öronen. Det är en fin detaljrikedom i ljudet och med deras egna app kan vi justera ljudet precis som vi vill ha det. Att ta samtal med dessa är en fröjd för personen på andra sidan och Jabra visar att de är riktigt vassa på att leverera en krispig och klar röst från mikrofonen oavsett miljön runtomkring oss. Hörlurarna är några av de mest bekväma vi har testat, de ligger som bomull på huvudet och det tar lång tid innan det blir varmt om öronen om vi har de på under längre sittningar.

På vänstra kåpan hittar vi en knapp för att aktivera brusreducering, HearThrough eller stänga av dessa funktioner. Vi har även en av/på/parningsknapp, en USB-C och 3,5 mm-uttag. Det finns även en laddningskontakt för trådlös laddning på vänstra kåpan så om man vill går det att köpa till en trådlös laddare (inte Qi) om man vill slippa fippla med sladdar. Tittar vi på högra kåpan så är det på den som mikrofonen är infälld på men vi har även en knapp för volym upp/ned, play/pause och aktivera röstassistent. Mitt på högra kåpan har vi även en knapp för att svara på samtal och lägga på samtal.

Batteritid då?

Evolve2 85 har en samtalstid på upp till 30 timmar om vi stänger av brusreducering och ”busylight” och har vi dessa funktioner igång så får vi upp till 20 timmar. Lyssnar vi på musik så får vi upp till 37 timmar med alla funktioner avstängda och vill vi ha igång brusreducering så får vi upp till 32 timmar. Vi vågar nog påstå att dessa siffror stämmer bra med verkligheten och vi är ständigt förvånade över hur sakta batteriet dräneras.

Sammanfattning

Jabra Evolve2 85 imponerar på oss då de bjuder på smarta funktioner, en bra app och riktigt bra samtalskvalité. Är du ute efter par hörlurar som fungerar lika bra på kontoret till möten och samtal som till vardags så är dessa värda att titta närmre på. Det bjuds på ett välbalanserat ljud, smarta funktioner och en väldigt bra brusreducering tillsammans med en välbyggd app. Det enda vi egentligen har att klaga på är att de känns lite väl plastiga. Priset ligger mellan 3 500 - 4200 kronor och vill man köpa till det trådlösa laddstället så kostar det cirka 700 kronor.

➕ Fördelar

  • Riktigt bekväma för längre sittningar

  • Bra ljud och mikrofoner för samtal

  • En välbyggd app med många inställningar

➖ Nackdelar

  • Upplevs lite väl plastiga

  • Lite mer tryck på basen hade varit trevligt

  • Ganska dyra

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.
Skriven av Marcus Attefors
Kommentarer
4 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.