Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Recension:

Arlo Essential Video Doorbell Wire-Free - trygghet vid ytterdörren

Det finns idag en rad olika smarta ringklockor som vi kan använda för att hålla koll på bjudna och objudna gäster och idag skall vi ta en titt på Arlos senaste familjemedlem.

Busenkel installation

Arlo Essential Video Doorbell Wire-Free är som namnet hintar trådlös och drivs på batterier. Det betyder att det mer eller mindre bara är att skruva upp den på fasaden eller om du bor i lägenhet kan du använda dubbelhäftande tejp. Installationen är busenkel och vi blir vägledda hela vägen i Arlos egna app och de visar även hur den bör monteras. Eftersom undertecknad bor i lägenhet och inte får göra yttre åverkan på väggen så använde vi oss av en bra dubbelhäftande tejp. På några sekunder satt ringklockan uppe och vi kunde sedan börja ställa in den. I detta test använder vi oss även av en Chime så även de i hushållet som inte har en mobil hör när det ringer på dörren. För att Chime skall fungera krävs även basstation (hub) från Arlo.

Funktioner och det tekniska

Nu när ringklockan är på plats så är det dags att prata om vad den faktiskt kan göra. I appen kan vi ställa in vilka zoner som kameran skall reagera på. Undertecknad som bor i lägenhet försöker då göra min zon så liten som möjligt så man inte får notiser vid minsta lilla rörelse. Det finns även en rad andra inställningar där vi kan ställa in hur den lilla LED-cirkeln skall agera när objudna- eller bjudna gäster närmar sig dörren. Många kanske inte är helt vana vid en smart ringklocka så här har Arlo tänkt till. När man närmar sig ringklockan så lyses knappen upp som man skall trycka på för att ringa på. Vi kan även ställa in mörkerseende, HDR, ljusstyrka och videokvalité. Kameran i ringklockan har en upplösning på max 1536x1536 och har en digital zoom på x12. Den har ett 180° synfält och kan känna skillnad på fordon, människor och paket som lämnas utanför dörren. Batteritiden skall enligt Arlo ligga på upp till 6 månader på en laddning och så länge har vi inte haft den ännu så det blir svårt att uttala sig om det stämmer. När batteriet väl är slut så laddas det upp med en micro-USB-kabel.

Så hur bra fungerar den i praktiken?

Vi hade tidigare en smart ringklocka från Ring och vi måste säga att vi nog är snäppet nöjdare med denna. Anledningen till det är att när någon plingar på dörren så får vi upp notisen som ett samtal. Vi kan då direkt svara om vi inte är hemma och vi slipper hoppa in i appen. Att få upp bilden i appen när någon plingar på eller om det är aktivitet utanför dörren går även lite snabbare. Även på Apple Watch får vi upp en notis med bild om någon rör sig utanför dörren vilket är smidigt om vi snabbt vill se när barnen kommer hem. Arlo Essential Video Doorbell Wire-Free har även stöd för Google Assistant, Alexa och SmartThings. Vi kopplade ihop Arlo med våra Sonos-högtalare så om det ringer på dörren så meddelar Alexa detta i utvalda högtalare.

Det som inte är riktigt lika bra

Arlo har varit duktiga på att implementera HomeKit i sina olika produkter men tyvärr är det inget som finns i denna ringklocka. Detta då ringklockan inte kommunicerar med Arlo´s hubb utan kopplas upp direkt på vårt WiFi. Det går inte heller att koppla ringklockan till en hubb så HomeKit-stöd kommer nog aldrig att komma till denna.

Sammanfattning

Arlo Essential Video Doorbell Wire-Free är en riktigt bra ringklocka där det bjuds på en barnsligt simpel installation och en enkel och välbyggd app. Kameran bjuder på en bra bild och även bra högtalare och mikrofoner så vi enkelt kan kommunicera med personen på andra sidan. Vill man ha en chime till ringklockan så krävs även att man köper deras hubb vilket blir lite dyrt. Men har du smarta högtalare hemma så kan du istället koppla ihop Arlo med dessa. Det är lite tråkigt att denna inte fick HomeKit-stöd men tack vare lösningen med att notiserna kommer som ett samtal så är det inte direkt något vi saknar. Arlo Essential Video Doorbell Wire-Free kostar från 2 176 kronor och vill du ha en smart ringklocka och ha stenkoll på vem som kommer på besök är denna värd att spana in.

➕ Fördelar

  • Väldigt enkel montering

  • Smarta funktioner och uppringning

  • Snabb respons från kameran

➖ Nackdelar

  • Inget stöd för HomeKit

  • Blir dyrt om man vill ha en chime också

  • Lite snålt med olika ringsignaler

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.
Skriven av Marcus Attefors

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.