Blocket lanserar försäkring mot dolda fel tillsammans med Omocom

Tillsammans med Kantar Sifo gjorde blocket en undersökning där det kom fram att en fjärdedel fortfarande undviker begagnatmarknaden på grund av att det sällan finns garanti för varorna. Detta tänker Blocket ändra på!

Blocket fortsätter att försöka minska rädslan för att handla begagnat på deras sida och efter satsningar med bland annat deras frakttjänst blocketpaketet, kommer nu deras unika försäkring täcka ännu mer av det som säljs i deras marknadsplats. Försäkringen mot dolda fel har sedan tidigare funnits för mobiltelefoner på Blocket men kommer nu att finnas för hela elektronikkategorin.

Exempel på dolda fel som kan ersättas
- Om det visar sig att den köpta varan inte laddar ordentligt.
- Om en viss funktion på den köpta varan slutar att fungera, t ex mikrofon, högtalare eller kameran.
- Om det krävs reservdelar eller lagning för att produkten ska fungera. Ersättning sker upp till det maxbelopp enligt valt försäkringspaket.

Exempel på fel som inte ersätts
- Mindre repor eller kantstötningar som inte påverkar produktens funktion.
- Fel som inte fanns vid köptillfället.
- Kända fel som kommunicerats av säljare i annonsen innan köp.

Försäkringserbjudande och ersättning
- Stor - täcker upp till 10 000 kr (Premie: 119 kr)
- Mellan - täcker upp till 5 000 kr (Premie: 59 kr)
- Liten - täcker upp till 2 000 kr (Premie: 25 kr)

Skriven av Marcus Larsson

Hösten är på intåg och alldeles lagom till det så lanserade Philips Hue en rad nya produkter som vi har tittat närmare på.

Med iOS 15 fick vi funktionen att kunna kopiera text från bilder och här är en liten guide till hur man aktiverar det.

Prisa gudarna iPhone 13 är äntligen här och i denna veckas avsnitt kommer vi lägga allt tid på att prata om de nya telefonerna.

Bevisligen tror inte Apple på otursnummer för nu är iPhone 13-serien äntligen här och nu skall vi ta en närmare titt på de två telefonerna i Pro-serien.

Fitbit har lanserat sitt senaste aktivitetsarmband Charge 5 och den är fullmatad med sensorer och sätt att mäta sina hälsovärden.

Äntligen fredag och inte nog med att många av oss får chans att vila upp oss från arbete utan iPhone 13-serien är äntligen här.