Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Senaste betan av macOS Big Sur bjuder på flera nyheter

Apple fortsätter att göra sina mjukvaror bättre och i den senaste beta-versionen av macOS Big Sur bjuds på en hel del nyheter.

I skrivande stund finns betan endast tillgänglig för dem med ett utvecklarkonto men lär släppas som publik beta inom kort också så alla som vill kan prova den nya versionen, men vad är då egentligen nytt?

Safari får en rad nya funktioner

Nytt i Safari är att startsidan nu har utökad funktionalitet så vi kan möblera om kategorierna som vi själva vill. Utvecklare kommer även kunna skapa tillägg som syns på startsidan som visar viss information, det skulle kunna vara allt från väder till senaste aktie-kurserna. Så det skall verkligen bli spännande att se vad utvecklare kommer göra för tillägg till startsidan.

iOS och iPadOS-appar på blir också bättre på alla M1-datorer och det finns nu en helt ny inställningsruta som ger oss mer kontroll över tangentbordskommandon för pekalternativ. iPadOS-appar startar nu även i ett större fönster om skärmstorleken tillåter det. Det går nu även att sortera påminnelser efter titel, prioritet, förfallodatum eller när du skapade dem. Det går även att göra en lista som kan skrivas ut och bocka av med penna. Äger du två HomePods som är stereokopplade kan du nu även välja att dessa alltid skall vara kopplade till din dator men funktionen är ännu inte helt stabil. Värt att notera är att HomePod-högtalarna enbart spelar upp ljud från musik- och video i appar medans systemljud från datorn spelas upp via datorns egna högtalare.

Sist men inte minst får vi nu en Made For You-genväg till Apple Music.

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.
Skriven av Marcus Attefors

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.