Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Recension:

Urbanista Miami - ett färgglatt alternativ

Urbanista har släppt nya hörlurar som vi nu har spanat in och frågan är om de lever upp till sina låga prislapp?

Miami heter de senaste hörlurarna från Urbanista och de kommer i fyra färgglada alternativ som kanske skall föra tankarna mot det soliga Miami.

Det första mötet

Undertecknad har nog aldrig behövt prata om dofter förut när det kommer till ett par hörlurar men när vi packade upp Miami så möttes vi av en väldigt märklig, instängd doft. Vi kunde tillslut lokalisera att det var fodralet som man kan ha sina Miami i som var boven i dramat. Nu några veckor sedan har doften börjat avta men det var minst sagt ett märklig upplevelse. Med i kartongen har vi det doftande skyddsfodralet, en USB-C-kabel för laddning och en flygplansadapter.

Det tekniska

Miami är ett par over-ear-hörlurar med aktiv brusreducering, upp till 50 timmars batteritid och sensorer som känner av om hörlurarna sitter på huvudet. De kommer även med Ambient Sound Mode som förstärker ljuden utifrån så vi kan lyssna på musik samtidigt som vi hör omgivningen runt oss. I kåporna hittar vi 40mm-drivers och de kommunicerar med vår telefon eller dator via Bluetooth 5.0.

Så hur är de att använda

Ett par over-ear-hörlurar med upp till 50 timmars batteritid, aktiv brusreducering och en prislapp på endast 1 499 kronor gör oss skeptiska. Nu har vi använt hörlurarna i det rådande köldkaoset som lagt sig som en kall, blöt filt över Sverige och vi är imponerade av batteritiden. När vi packade upp hörlurarna laddade vi dem fullt och har nu använt dem i en vecka när vi pendlar fram och tillbaka till jobbet. Vi har haft dem ute i -17 och under den här perioden har de gått från 100% batteri till 70% batteri. Även ljudbilden blir vi imponerade av med tanke på hörlurarnas prislapp och vi får en balanserad och klar ljudbild men de som är känsliga för lite mer bas kommer nog inte gilla dem. Vi har matat dem med allt från poddar, rock och pop och oavsett vad så låter det bra.

Miami har även aktiv brusreducering och här är det inte riktigt lika imponerande. Här står de inte en chans mot andra hörlurar med en högre prislapp och det kanske inte är speciellt konstigt heller. Brusreduceringen tonar ned bullret utifrån men eliminerar det inte som vissa andra hörlurar. Ambient Sound Mode fungerar bra och vi kan utan problem lyssna på musik och samtidigt höra utropen på tunnelbanan så vi inte missar att gå av på vår station. Hörlurarna har totalt fyra fysiska knappar, på vänstra kåpan har vi en knapp för brusreducering och Ambient Sound Mode. På högra kåpan styr vi paus/play, höja/sänka volymen, byta låt och en knapp för att stänga av hörlurarna.

Sammanfattning

Urbanista imponerar med Miami och detta då man får väldigt mycket hörlurar för 1 499 kronor. Det är ett bra ljud, de sitter skönt på huvudet och batteritiden är fenomenal. Vi kan dock tycka att de är något stora och klumpiga på huvudet och den märkliga doften av någon form av plast var inte helt kul. Men på det stora hela så är Miami ett utmärkt alternativ för dig som vill ha ett par pendlarlurar eller träningslurar som inte kostar en halv förmögenhet.

➕ Fördelar

  • Riktigt bra batteritid

  • Bra ljud

  • Skön passform

➖ Nackdelar

  • Märklig doft

  • Något stora

  • Ingen app för equalizer

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.
Skriven av Marcus Attefors

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.