Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

ZAGG Pro Stylus - SpaceGreat!

En penna i en nyans av Spacegrey som besitter de flesta funktionerna hos Apple Pencil men som endast kostar hälften - är det möjligt?

För många av oss kan Apple Pencil kännas som ett dyrt alternativ om man bara vill föra lite anteckningar och utnyttja lite av iPadOS nya funktioner till pennan. ZAGG kan kanske ha svaret till oss och den kostar dessutom hälften av Apple Pencil.

En Apple Pencil i Spacegrey

ZAGG Pro Stylus kommer i en grå färg som matchar våra rymdgråa iPads. Dock är ena änden i en svart design längst ut med en LED-ring som indikerar när man startar pennan eller laddar den. Den spetsiga änden har en aktiv topp som kräver ström för att fungera när man interagerar med skärmen. På den svarta änden har vi en gummerad topp som fungerar som substitut för ditt finger när man sveper över skärmen. Pennan är väldigt lätt i handen och saknar lite av tyngden och balansering som man känner hos Apple Pencil.

Den svarta delen av Pro Stylus går att föra uppåt för att komma åt en USB-C port som används för att ladda pennan. Precis som Apple Pencil har Stylus Pro en rund design förutom på en sida där den är rak med magnetfäste för att kunna placeras på iPad Pro (tredje generationen eller senare) och iPad Air (fjärde generationen). Dock så kan den inte laddas trådlöst som Apples motsvarighet men den är däremot kompatibel med alla iPad-modeller som fungerar med både generation ett och två av Apple Pencil.

Vad vi får och inte får

ZAGG Pro Stylus kostar endast 799 kronor vilket är nästan hälften av vad vi får betala för Apple Pencil. Med det får vi två sätt att interagera med skärmen där den ena fungerar för svepningar och duttande på skärmen medans den andra passar sig bättre till skrift och enkelt ritande. Den aktiva spetsen har tilt-känslighet som justerar tjockleken på linjerna beroende på hur man tiltar pennan. Det som pennan saknar är dock tryckkänslighet vilket Apple Pencil har. Pro Stylus behövs inte paras med ens iPad utan fungerar direkt man startar igång den på knappen som sitter upp till och man kan skifta mellan flera iPad-modeller samtidigt utan problem.

pic
Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.

Den aktiva spetsen går att byta ut när den är utsliten och man får dessutom med en reserv i förpackningen. En annan funktion som saknas är att kunna dutta med fingret i änden på pennan för att byta verktyg på den så som till suddgummi i vissa appar. Men utöver det kan den göra allt som Apple Pencil kan med iPadOS så som ”scribble” där man skriver in sina sökord i webbläsare eller skriva in sina meddelanden som bokstaveras av ens iPad.

pic
Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.

En arbetsdags batteritid

Pro Stylus stoltserar med åtta timmars batteritid och för någon som inte använder pennan alltför flitigt till annat än text så klarar batteriet enkelt en vecka innan ström krävs. Eftersom pennan laddas med USB-C och man äger en iPad Pro (tredje generationen eller senare) eller iPad Air (fjärde generationen) så kan man ta dens laddare och plugga in i pennan. Att ladda upp full kräm i pennan tar ungefär en timme och 25 minuter.

Sammanfattning

Om man inte är konstnär men vill anteckna emellanåt och använda sig av funktioner för penna i iPadOS är detta ett klockrent alternativ. Dessutom sparar man hälften av pengarna och den kommer paketerad i en snygg mörkgrå design.

➕ Fördelar

  • Snygg och billig

  • Perfekt för anteckningar och dagligt svepande

➖ Nackdelar

  • Lite lätt i handen

  • Saknar tryckkänslighet och "verktygslåda"

Tillverkare: ZAGG
Produkt: Pro Stylus
Batteri: 8h användning, 1h 25min laddning
Laddning: USB-C
Ingår: USB-C kabel, reservtipp
Pris: 799 kronor

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.
Skriven av Marcus Larsson

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.