Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Recension

Vi testar de nya MagSafe-skalen från Gear4

Det tog lite tid, men nu har Gear4 lanserat sina MagSafe-skal till iPhone 12-serien och vi har tagit en närmare titt på dem.

Apple överraskade oss alla när dom presenterade iPhone 12-serien och deras nya MagSafe-kontakt. Allt fler företag börjar komma med tillbehör så som skal, plånböcker och laddare. Gear4 som ägs av Zagg är aldrig sena med att släppa sina skal till alla modeller av mobiltelefoner som kommer. Men i år fick vi vänta lite på dom här skalen som har fullt stöd för MagSafe. Vi fick hem ett helt transparent och ett svart skal. Och givetvis har Gear4 tänkt på Covid-19 och lagt till RepelFlex Antimikrobiell för att skydda fodralets beläggning mot luktframkallande bakterier. Zagg själva skriver på deras hemsida att RepelFlex, är ett antimikrobiellt medel med egenskaper som är inbyggda för att skydda din höljesbeläggning genom att hämma tillväxten av luktframkallande bakterier och skydda mot nedbrytning från mikroorganismer.

Crystal Palace Snap är deras transparenta skal där vi enkelt ser magnetringen tydligt på baksidan av skalet. Precis som tidigare skal från Gear4 så används materialet D30 som tagits fram till militären och används till flera olika skyddsprodukter världen över. Crystal Palace Snap innehåller återvunnen plast och Gear4 säger själva att det kommer inte gulna med tiden. Fullt stöd för trådlös laddning och ni kan tappa eran iPhone från fyra meter utan att något händer med telefonen. Skalet är skönt att hålla i och glider inte ur händerna. Vi får en relativt tjock kant runt om telefonen som skyddar displayen bra. Och magneten är precis lika stark som på Apples original skal, så det är ingen risk att MagSafe-kontakten lossnar.

Rio Snap som är ett lite mer slimmat skal kommer med en slät baksida i mattsvart färg. Även här får vi en kant runtom som skyddar displayen bra. Gear4 skriver att vi kan tappa telefonen från fyra meters höjd, trådlös laddning har det stöd för och det är även i materialet D30 så telefonen är skyddad på bästa sätt och Rio Snap-fodralet är även tillverkat av återvunnen plast. Magneten är precis lika stark som på Apples original skal, så det är ingen risk att MagSafe-kontakten lossnar. Vi får tyvärr en ring på baksidan av skalet efter MagSafe-laddaren.

Som ett litet test spelade vi in ett litet droptest åt er som ni kan se här.

Sammanfattning

Gear4 har tagit fram ett par riktigt bra skal och har du ett lite tuffare jobb passar dom här alldeles utmärkt då de skyddar telefonen från både stötar och fall. Men de passar även dig som kanske inte lever lika farligt men vill ha ett skal som både är snyggt och ligger bra i handen. Sedan tidigare brukar vi alltid fastna för Crystal Palace då vi får ett transparent skal och ser designen på vår iPhone, men tyvärr med MagSafe så är Crystal Palace Snap skalet inte alls lika snyggt i år. Den vita ringen på baksidan tilltalar inte alls. Så det blir Rio Snap som blir vår favorit av dem här två skalen.

➕ Fördelar

  • Zagg tänker alltid på bakterierna

  • Hög kvalitet

  • MagSafe

➖ Nackdelar

  • Den vita ringen på Crystal Palace Snap

  • En ring på Rio Snap efter MagSafe-laddaren

Detaljer:

Skalen ifrån Gear4 hittar ni hos dem flesta återförsäljare men ni kan även beställa dem direkt ifrån Zaggs hemsida.

Crystal Palace Snap
Rio Snap

Skriven av Mathias Severyd

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.